Ingezonden persbericht


KNV is blij met Kilometerprijs als prikkel voor slim reisgedrag en OV-gebruik

Den Haag, 13 oktober 2009. Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) is blij met het Wetsvoorstel Kilometerprijs. De kilometerprijs geeft een prikkel tot slim reisgedrag en geeft automobilisten een extra reden om te kiezen voor openbaar vervoer of touringcar. Het leidt tot economisch gebruik van wegen, verbeterde productiviteit van vervoerders en verminderde uitstoot van fijnstof en CO2.

Eerlijker betalen, betere doorstroming en schoner milieu KNV is blij dat de regering vasthoudt aan het principe van eerlijker, maar niet méér betalen. Het wetsvoorstel betekent voor vervoerders in Nederland dat zij gemiddeld jaarlijks hetzelfde blijven betalen voor het gebruik van wegen, terwijl de doorstroming op de wegen verbetert en een belangrijke bijdrage wordt geleverd aan een schoner milieu.

Bewust reisgedrag
Waar het allemaal om gaat, is dat de kilometerprijs de Nederlandse automobilist prikkelt tot bewust reisgedrag en oud gedrag over boord te gooien. Reis ik voor of na de spits? Of, reis ik niet en werk ik thuis? Of reis ik samen met anderen in OV of touringcar? KNV directeur Ad Toet:'De kilometerprijs geeft een grote uitdaging aan de Nederlandse personenvervoerders. We moeten het voor de automobilist aantrekkelijk maken om zijn/haar auto te laten staan en zijn/haar reisgedrag op de nieuwe realiteit aan te passen''.



Ingezonden persbericht