Gemeente Meerssen


Persbericht van vrijdag 13 november 2009

Marsna Erepenning voor
de heer Bram Beek uit Meerssen

Op vrijdag 13 november 2009 heeft wethouder Marc Schats de Marsna-Erepenning van Verdiensten der Gemeente Meerssen uitgereikt aan de heer Bram Beek uit Meerssen. De heer Beek ontving de Marsna-Erepenning vanwege zijn jarenlange belangeloze inzet voor de Meerssense gemeenschap. De erepenning werd uitgereikt tijdens de viering van het 5-jarig bestaan van het samenwerkingsverband tussen Bibliotheek Meerssen en het Stella Maris College.

Openbare Bibliotheek
De heer Bram Beek is sinds 2005 vice-penningmeester van de Openbare Bibliotheek Meerssen. Van 2001-2005 was hij penningmeester. In het kader van de samenwerking neemt de heer Beek namens het bestuur van de Bibliotheek Meerssen zitting in het bestuur van de Heuvelland Bibliotheken. De heer Beek is een kei op het vlak van organisatie en doorziet meteen wie waar het beste zijn functie zou kunnen uitoefenen. Bij het certificeren van de Openbare Bibliotheek Meerssen heeft hij dan ook een belangrijke rol gespeeld.

Zonnebloem
De heer Beek is sinds 1989 als vrijwilliger betrokken bij De Zonnebloem. De Zonnebloem levert een positieve bijdrage aan het leven van mensen met een fysieke beperking. Door middel van huisbezoek, activiteiten en vakanties geeft De Zonnebloem kleur aan hun leven. De heer Beek is vice-voorzitter van de afdeling Meerssen. Hij is tevens de bindende kracht binnen de activiteiten van De Zonnebloem, is actief bij het zoeken naar sponsoren en bezoekt gasten van de Zonnebloem en/of ondersteunt ze.

Wmo
De heer Beek is sinds 27 september 2007 tevens voorzitter van de Stichting Wmo-platform Meerssen. Hij heeft op voortreffelijke wijze (op vrijwillige basis) leiding aan het bestuur van het Wmo-platform.