Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
THE BLACK GROUSE VERKOZEN TOT BESTE NEDERLANDSE BLENDED WHISKY

Leiden, 13 november 2009 | Vanmiddag is op het Whiskyfestival in Leiden The Black Grouse uitgeroepen tot 'Beste Nederlandse Blended Whisky' van 2009 door de Dutch Whisky Awards. The Black Grouse, van het bekende Schotse whiskymerk The Famous Grouse, werd unaniem uitgekozen tot beste blended whisky van Nederland.

Op het International Whisky Festival in Leiden is vandaag bekend gemaakt dat The Black Grouse is verkozen tot de beste 'Best Blended Whisky' van Nederland. Het is de eerste keer dat deze prijs wordt uitgereikt door de jury van de Dutch Whisky Awards. De afgelopen periode hebben meer dan 2.000 consumenten via internet gestemd welke whisky blends tot de beste van Nederland behoren. Een deskundige jury heeft blind de vier whisky blends geproefd waar het meest op gestemd was. The Black Grouse, van The Famous Grouse, was de onbetwiste winnaar. De jury roemde The Black Grouse om zijn licht gouden kleur en krachtige neus met rijke turf invloeden. "Zacht in de mond met een stevige afdronk."

The Black Grouse
The Black Grouse is één van de nieuwste telgen van de The Famous Grouse-familie. Sinds de introductie, in 2007, heeft The Black Grouse al een aantal prijzen ontvangen: de Gouden Medaille voor de Beste Schotse Whisky Blend tijdens de Scottish Whisky Masters in 2009 en de Gouden Medaille tijdens de International Spirits Challenge's Scotch Whisky categorie in 2008. Ook whiskykenner Jim Murray schreef lovend over The Black Grouse in zijn Whisky Bible van 2008: "een echte parel - de beste nieuwe blended Scotch whisky". Murray waardeerde deze blended whisky met een score van 94/100.

The Famous Grouse
The Famous Grouse is de nummer 1 whisky van Nederland. The Famous Grouse Finest Scotch Whisky wordt geproduceerd door Matthew Gloag & Son en is al ruim tweehonderd jaar een gerespecteerde naam in de wereld van Scotch whisky. De blended whisky met de bekende Schotse sneeuwhoen als mascotte, wordt naar meer dan 100 landen geëxporteerd. The Famous Grouse is de meest gevraagde whisky in Schotland en met recht de trots van de Schotten! Voor meer informatie kijk op www.thefamousgrouse.nl.

Noot voor de redactie |

Ingezonden persbericht