Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Hilversummer op weg naar huis lastig gevallen en mishandeld

Hilversum, 13-11-2009 o Maandag 9 november werd rond 14.45 uur een 14-jarige jongen uit Hilversum op de Gijsbrecht van Amstelstraat op weg van school naar huis lastig gevallen en mishandeld.

De jongen fietste over de Gijsbrecht van Amstelstraat. Bij de kruising met de Vreelandseweg ziet hij een groep jongeren zitten. Een van de jongeren maakte rare bewegingen. De Hilversummer fietste verder de Vreelandseweg op. De groep komt achter hem aan fietsen en verspert hem de weg. De Hilversummer komt stil te staan. Ze vroegen hem om geld en spuugden hem in het gezicht. De Hilversummer zag kans om zijn fiets te draaien en weg te fietsen. De groep ging echter opnieuw achter hem aan en bleven spugen. Op de Gijsbrecht van Amstelstraat werd de Hilversummer wederom klemgereden. Een jongen gaf hem een duw en een ander pakte zijn tas af. Plotseling werd een arm om zijn nek gedaan en werd de Hilversummer vastgehouden en een aantal keren op zijn hoofd geslagen. Het geweld stopte toen een vrouw uit een auto stapte en de jongeren aansprak. De Hilversummer zag toen kans om weg te fietsen. Hij deed gistermiddag aangifte.

Signalementen:
De jongen die sloeg had een blank uiterlijk, rond de 15 jaar oud en ongeveer 1.85 meter lang. Hij had kort donker haar. Hij droeg een zwart t-shirt met groene strepen, een donkere broek en fietste op een zwarte omafiets.
Signalementen van andere jongens zijn:

- Blank, rond de 14 jaar oud, kort zwart haar, blauwe spijkerbroek, grijs vest, zwarte rugzak en zwarte omafiets.

- Blank, rond de 13 jaar oud, gezet postuur, donkerblond haar, blauwe spijkerbroek, zwarte jas, zilverkleurige fiets.


- Blank, rond de 14 jaar oud, slank postuur, fel blond overeind staand haar, grijs vest met strepen, blauwe spijkerbroek, zwarte omafiets.

De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling. Getuigen of personen die meer weten van het voorval, worden verzocht contact op te nemen met de politie via het nummer 0900 8844. Anoniem melding doen kan via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.