OnsBrabantNet in Son en Breugel


Glasvezelaanbieder introduceert 3e generatie netwerk geschikt voor 1 Gbps

EINDHOVEN, 20091110 -- OnsBrabantNet komt naar Son en Breugel. Begin november hebben de inwoners van Son en Breugel een aanbod ontvangen van de glasvezelaanbieder om diensten te gaan afnemen op het glasvezelnetwerk van Glashart (Reggefiber) in Son en Breugel.

Opening informatiecentrum door wethouder
Op vrijdag 13 november 2009 opent wethouder Starmans-Gelijns om 14.00 uur het informatiecentrum van OnsBrabantNet aan de Nieuwstraat 63 in Son en Breugel.

OnsBrabantNet - 3e generatie netwerk
De initiatiefnemer achter OnsBrabantNet is dienstenaanbieder Edutel. Dit is de serviceprovider die via OnsBrabantNet rechtstreeks een aanbod aan de inwoners van Son en Breugel doet. Voor ¤ 60,00 per maand kunnen de inwoners van Son en Breugel gebruik gaan maken van zowel analoge als digitale televisie, vaste telefonie en één van de allersnelste internetverbindingen (150 Mbps up- en 150 Mbps downloaden) in Nederland. Ook is er een zakelijk aanbod voor alle ondernemers in Son en Breugel.

OnsBrabantNet is sinds 2004 actief op glasvezelnetwerken in de regio en legt nu haar derde generatie netwerk aan in Son en Breugel dat geschikt is voor internetsnelheden tot 1 Gbps (1000 Mbps) voor zowel up- als downloaden. In de afgelopen jaren zijn de gemeentes Geldrop-Mierlo, Helmond (Brandevoort), Best, Valkenswaard, Veldhoven en Laarbeek succesvol aangesloten op glasvezel. Edutel is ook als dienstenleverancier betrokken bij OnsNet Nuenen en Ons Net Eindhoven. Mede hierdoor kunnen alle telefonieklanten op deze netwerken gratis onderling bellen.


Bij aanmelding vóór 18 december 2009 krijgen de inwoners van Son en Breugel twee maanden gratis het gekozen pakket met diensten en een gratis aansluiting op het glasvezelnetwerk. Met deze aansluiting kan men rechtstreeks de radio, televisie (analoog en digitaal met een homebox), telefoon en computer aansluiten. Ook voor mensen zonder computer is een aansluiting zeer aantrekkelijk. Deze mensen kunnen kiezen voor een pakket met vaste telefonie en radio en televisie. Naar verwachting zal OnsBrabantNet medio april 2010 starten met het aansluiten van woningen in Son en Breugel. Om alle inwoners van Son en Breugel zo goed mogelijk te informeren, geeft OnsBrabantNet informatieavonden.

Informatieavonden
Op woensdag 11 en 18 november van 19:30 tot 22:00 in Restaurant `De Zwaan' in Son (Markt 9). Op woensdag 25 november van 19:30 tot 22:00 in Basisschool De Stokland (Jupiterstraat 3) in Breugel.

Ook kunnen de inwoners van Son en Breugel voor meer informatie terecht bij het informatiecentrum aan de Nieuwstraat 63.

Aanvullende informatie

Coöperatie OnsNet Son en Breugel
Het plan om diensten te gaan aanbieden op het glasvezelnetwerk in Son en Breugel is besproken met de Coöperatie OnsNet Son en Breugel. De coöperatieve vereniging OnsNet Son en Breugel behartigt de belangen van alle leden die zich aangesloten hebben en gebruikmaken (of dit in de toekomst willen gaan doen) van het glasvezelnetwerk van Glashart (Reggefiber) in Son en Breugel. De coöperatie OnsNet Son en Breugel ondersteunt het initiatief van OnsBrabantNet om op het glasvezelnetwerk diensten te gaan aanbieden voor de inwoners van Son en Breugel.

ReggeFiber
Reggefiber is een organisatie gespecialiseerd in het aanleggen en exploiteren van glasvezelnetwerken. Reggefiber heeft de ambitie om breedband voor iedereen in Nederland beschikbaar te maken.
Hiervoor legt zij onder de naam Glashart in heel Nederland open glasvezelnetwerken aan rondom steden en als basis voor draadloze ICT en Telecom-infrastructuren.

Glashart
Glashart is een initiatief van Reggefiber. Glashart zorgt ervoor dat gemeenten aangesloten worden op een glasvezel breedbandnetwerk.