Innovatieve Designed Diffusion-technologie van Dow Coating Materials verbetert de deklaagvorming op European Coatings Conference

HORGEN, Zwitserland--(BUSINESS WIRE)-- 20091113 --

Dow Coating Materials, een business-unit van The Dow Chemical Company, presenteert een papier over Designed Diffusion-technologie (DD) onder de titel “Synergistic Waterborne Acrylic Urethane Systems” op de European Coatings Conference, op 12 en 13 november in Berlijn, Duitsland.

“In het licht van de toenemende druk om het gebruik van vluchtige organische verbindingen (volatile organic compounds; VOC's) in de coatingindustrie te verminderen, helpt DD-technologie om te voldoen aan milieuvoorschriften zonder dat de deklaagprestaties worden aangetast,” aldus Andrew Swartz, Dow Coating Materials, de auteur van de paper. “Om de juiste hardheid en weerstand tegen beschadiging, verkleving, afdrukken en opname van vuil te verkrijgen, hebben industriële coatings op latexbasis polymeren met een hoge glasovergangstemperatuur (Tg) nodig. Met DD-technologie kunnen wij de beginfase van de eigenschapsontwikkeling van latexcoatings op waterbasis verbeteren en versnellen, zodat samenstellers en eindgebruikers van coatings kunnen kiezen voor een lager VOC-gehalte, terwijl tegelijk de lijnproductiviteit wordt vergroot en het energieverbruik teruggebracht.”

Op de European Coatings Conferences komt een internationaal publiek van professionals uit de industrie af voor een intensieve verkenning van coating-onderwerpen. Voor elke conferentie worden experts van toonaangevende bedrijven en onderzoeksinstituten over de hele wereld uitgenodigd om technische presentaties te geven. De paper van Dow wordt tijdens de eerste sessie op 12 november gepresenteerd om 14.45 uur, met gedetailleerd bewijs van de prestaties van DD-technologie, waaronder analytische, fysische en toepassingsgegevens.

“We zijn blij met de uitnodiging om een presentatie te geven op de European Coatings Conference,” aldus dr. Andrew Trapani, Technical Director EMEA, Dow Coating Materials. “De coatings-industrie wordt in toenemende mate gevraagd om te voldoen aan een steeds uitgebreider scala aan voorschriften. We willen graag informatie verspreiden die kan bijdragen aan innovatieve oplossingen voor de industrie met het oog op het terugbrengen van het VOC-gebruik zonder concessies op het gebied van productkwaliteit.”

Nadere inlichtingen over de innovatieve oplossingen van Dow Coating Materials vindt u op: http://www.dow.com/coating

Over Dow Coating Materials

Dow Coating Materials is de belangrijkste leverancier van producten en technologieën aan fabrikanten van architecturale en industriële coatings wereldwijd. Deze nieuwe divisie, een combinatie van de uitgebreide kennis en middelen van Dow en de onlangs overgenomen Rohm and Haas Company, voorziet samenstellers van een breed scala aan chemische producten en ondersteuning voor een groot aantal verschillende productlijnen, waaronder bindmiddeltechnologieën, additieven en oplosmiddelen. Verder exploiteert Dow Coating Materials dertien R&D-laboratoria in alle geografische hoofdregio's waar Dow actief is. Nadere inlichtingen vindt u op http://www.dow.com/coating

Over Dow

Dow is een gediversifieerde chemische onderneming die de kracht van wetenschap en techniek combineert met de ‘menselijke factor’ ten behoeve van een voortdurende versterking van wat essentieel is voor de vooruitgang van de mens. De onderneming biedt een breed scala aan producten en diensten aan klanten in circa 160 landen, en verbindt chemie en innovatie met de principes van duurzaamheid ten behoeve van de productie van allerlei producten, van schoon water, voedsel en geneesmiddelen tot verf, verpakkingsmateriaal en persoonlijke verzorgingsproducten. In 2008 had Dow een jaaromzet van 57,4 miljard dollar en een wereldwijd personeelsbestand van ongeveer 46.000 werknemers. De onderneming heeft 150 productielocaties in 35 landen en vervaardigt circa 3300 verschillende producten. Op 1 april 2009 nam Dow de Rohm and Haas Company over, een mondiale producent van specialty-materialen met een omzet van 10 miljard dollar in 2008,98 productielocaties in 30 landen en een wereldwijd personeelsbestand van circa 15.000 werknemers. Verwijzingen naar ‘Dow’ en ‘de onderneming’ hebben betrekking op The Dow Chemical Company en haar geconsolideerde dochtermaatschappijen, tenzij uitdrukkelijk anderszins wordt vermeld. Nadere inlichtingen over Dow vindt u op www.dow.com.

®TM Handelsmerk van The Dow Chemical Company (‘Dow’) of een verwante onderneming van Dow

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij : http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6098951〈=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Informatie voor de redactie:
Dow Public Affairs
Rachel Redshaw
Tel. +441829770353
RRedshaw@rohmhaas.com
of
Dow Public Affairs
Kate Nigro
Tel. +1.989.638.9629

knigro@dow.com

Ticker_symbol NYSE:DOW