Tassen: made in Holland meets Italian design


OOSTERHOUT, 20091113 -- MARA blu, een ecologisch bewust label met damestassen is sinds september 2009 op de markt en heeft nu al rond de 20 verkooppunten in Nederland, België en Noorwegen. Zowel design en productie vinden plaats in Nederland, ontwerpster Mara Riviera is zelf half-Italiaans. Het label verkoopt aparte en stijlvolle tassen en accessoires zoals stoere zitzakken en buideltjes van Zuid-Amerikaanse koeienhuid en konijnenvacht. De stijl laat zich het beste omschrijven als `stoer met chique nonchalance'. Van goede kwaliteit voor een goede prijs. En dat kan best, ook met kleinschalige productie in Nederland.

De liefde voor de natuur straalt af van elk ontwerp bij MARA blu. Doordat de natuurlijke schoonheid van bijvoorbeeld een koeienhuid in tact is gelaten en tot de verbeelding spreekt. MARA blu gebruikt de huid van runderen uit Zuid-Amerika, die vrij kunnen rondlopen en waar kalveren gewoon bij hun moeder blijven. Waar koeien niet op krachtvoer en antibiotica leven. En ja, dan heeft een huid dus ook een brandmerk of een onregelmatigheid door een horzelsteek.

MARA blu gebruikt materialen die eco-friendly zijn. Dus dat betekent fournituren van hout in plaats van kunststof, omdat de natuurlijke voorraad aardolie van de aarde die nodig is om kunststof te produceren al zwaar belast wordt en uitgeput raakt. En het gebruik van linnen in plaats van katoen, omdat linnen een sterke plant is die gemakkelijk groeit en weinig pesticiden en andere chemicaliën behoeft. Biologische katoen is ook een mooi alternatief.

Leer, huid & haar, suède, vacht, het is allemaal afkomstig uit restproductie van veeteelt. Of uit afgeschoten overpopulatie, om het door de mens zelf verstoorde evenwicht tussen soorten weer te herstellen. Weggooien? Niet doen. Wél met beleid gebruiken. En milieuvriendelijk laten looien natuurlijk wanneer mogelijk.

MARA blu wordt verkocht:
- In Noord-Brabant bij Biggles en Quiff & Colorz in 's Hertogenbosch, bij De Kleerkast in Bergeijk, bij Dibella en Hora Est Fashion in Bergen op Zoom, bij Perfetto Schoenmode in Best, bij Jacomijn Haararsenaal en Yes in Breda, bij Chimere in Etten-Leur, bij Perfetto Schoenmode in Geldrop, bij Lódz in Oisterwijk, bij Grote Liefde, La Diva en Lódz in Oosterhout, bij Lódz in Tilburg en bij De Galerie in Ulvenhout.
- In Utrecht bij Bag It, Utrecht.
- In Zuid-Holland bij Liquid, Scheveningen.