Gemeente Schiedam


2009

Intocht Sinterklaas in Schiedam

07 mei 2009

Op zaterdag 14 november 2009 zet Sinterklaas weer voet aan wal in Nederland. Rond 12.30 uur meert Pakjesboot 12 aan in de haven van Schiedam. Burgemeester Verver-Aartsen heet Sinterklaas namens alle kinderen van Nederland hartelijk welkom.

De NPS doet rechtstreeks verslag van de intocht in de speciale - extra lange - aflevering van Het Sinterklaasjournaal. De uitzending begint om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 13.15 uur. De centrale presentatie wordt vanuit Schiedam verzorgd door de presentatrice van Het Sinterklaasjournaal Dieuwertje Blok.

Het bezoek van Sinterklaas aan Schiedam wordt georganiseerd door de NPS in samenwerking met de gemeente Schiedam.

Burgemeester Verver-Aartsen heeft eerder dit jaar aangegeven dat zij zich zou inspannen om de intocht naar Schiedam te halen. Zij is dan ook zeer blij dat Schiedam dit jaar Sinterklaas in de Brandersstad weer in Nederland welkom mag heten: Schiedam heeft de grootste historische binnenstad van de Rijnmond. Met de haven die tot in het stadshart loopt biedt dat het ideale decor voor de intocht van de goedheiligman. Bovendien wordt het evenement breed gedragen door de inwoners van de stad, de ondernemers en het stadsbestuur. Sinterklaas kan op een enthousiast onthaal rekenen.

Klik hier voor meer informatie.