Foto's Sandor Lubbe in Galerie Steltman Amsterdam

02/10/2009 14:20

Steltman Galleries

Debuut-expositie van de Nederlandse fotograaf Sandor Lubbe (1962)

Sandor Lubbe is een gerespecteerde naam in de wereld van mode en magazines. Lubbe's eerste wapenfeit was de lancering van Art View (1990-2001, later omgedoopt tot Identity Matters), een vakblad gericht op design en beeldtaal. Tevens initieerde hij het Creative Redbook (1992-2001), een jaarlijkse blauwdruk op het gebied van design, advertising en fotografie. Lubbe kreeg internationale waardering met Dutch (1994-2002), een toonaangevend magazine dat diende als inspiratiebron voor de creatieve industrie.

In 2003 richtte hij, samen met muzikant en fotograaf Bryan Adams en creative director José Klap, de internationale stijltitel Zoo Magazine op. Mode, design, muziek en film vormen de pijlers van Zoo, met de nadruk op een kwalitatief hoogwaardige beeldtaal. Het magazine biedt een platform voor zowel gevestigde namen als aanstormend talent.

In zijn werk als fotograaf laat Lubbe zich inspireren door de handgekleurde portretten van Jan Saudek en de polaroids van de Italiaanse architect Carlo Mollino. Zijn muze is er één uit een andere wereld. Het decor voor Lubbe's werk behelst niet meer dan een paar vierkante meters. In sombere, troosteloze ruimtes en goedkope hotelkamers volgt een vrouw -meestal naakt- de aanwijzingen van de fotograaf op. In sobere tinten, of zwart/wit. Geen doorsnee modellen, maar vrouwen die neigen naar de zelfkant van het leven. Indrukwekkende portretten van sterke karakters, die de touwtjes volledig in handen hebben.

Het resultaat: foto's waar je niet zo maar aan voorbijloopt. Bij sommige beelden blijft het beeld op je netvlies gebrand...

Op de expositie toont Galerie Steltman 12 foto's op groot formaat, in kleur en zwart/ wit.

De vernissage wordt gehouden op zaterdag 14 november, van 15:00 tot 18:00 uur.

De expositie loopt tot en met 24 december.

Openingstijden galerie: dinsdag tot en met zaterdag, van 11:00 tot 17:00 uur.

PS: dit is de laatste expositie van Galerie Steltman op de locatie Prinsengracht 799, Amsterdam. Gerrit Steltman zet zijn werk als kunsthandelaar voort, als private dealer.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.steltman.com/