Gemeente Dirksland


Uitstapje 'Dag van de Mantelzorg' naar Deltapark Neeltje Jans

De Dag van de Mantelzorg vindt dit jaar plaats op zaterdag 14 november 2009 en staat in het teken van âMantelzorg! Doe het samen!â, met als thema ânetwerken!â.

De vier gemeenten op Goeree-Overflakkee organiseren samen met MEE afdeling mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning voor alle mantelzorgers op Goeree-Overflakkee een uitstapje naar Deltapark Neeltje Jans. Zo worden zij in de gelegenheid gesteld om te netwerken en om kennis en ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Mantelzorgers, mensen die langdurig, onbetaald en intensief voor een partner, ouder, kind of ander familielid of vriend met een beperking zorgen, zijn onmisbaar en van groot belang. Daarom is er op de Dag van de Mantelzorg extra aandacht voor de mantelzorgers. Met het aanbieden van een leuke dag zetten de vier gemeenten op Goeree-Overlfakkee en MEE de mantelzorgers in het zonnetje en geven zij uiting aan de waardering voor hun inzet.

Programma
Er wordt naar het Deltapark gereisd met bussen, er zijn drie opstapplekken:
⢠09.30 uur busstation in Oude-Tonge
⢠09.45 uur de Staver in Middelharnis
⢠10.15 uur vanaf Bushalte Preekhillaan in Ouddorp.

De dag begint met een kopje koffie en een Zeeuwse bolus en een bezoek aan Aquapolis, het grootste zeeaquarium van Zeeland en het futuristische walvispaviljoen. Na de lunch kan een film en/of de expositie worden bekeken. De middag wordt afgesloten met een rondvaart over de Oosterschelde.

Na de rondvaart vertrekken de bussen weer richting Goeree-Overflakkee en zullen via Ouddorp en Middelharnis naar Oude-Tonge rijden. Rond 17.30 uur komen de bussen aan bij de laatste opstapplaats. Deelname, de ontvangst met koffie en de lunch zijn gratis. Overige consumpties (op de rondvaartboot) zijn voor eigen rekening.

Aanmelden?
Gaat u ook mee? Aanmelden voor deze dag kan tot 30 oktober bij MEE ZHE via telefoon-nummer (0900) 202 0672 of via e-mail: ina.goud@meezhe.nl Â