Gemeente Spijkenisse


Schoon-Schip-Trein rijdt door de Kreken

29 oktober 2009

Logo Schoon-Schip-Trein

Van 14 tot en met 20 november 2009 wordt de wijk Kreken bezocht door de Schoon-Schip-Trein.

Deze periode worden in de wijk diverse acties uitgevoerd, zoals het grondig vegen van de straten, onkruid verwijderen, snoeien van het groen, aandacht voor bebording in de wijk, inspecteren en/of repareren van speelplaatsen en straatmeubilair.

Bewoners van de wijk kunnen ruim een week voordat de trein de wijk aandoet hun wensen, vragen en opmerkingen bespreken met medewerkers van het rayon. Diverse medewerkers van rayon West zijn op dinsdag 03 november 2009 van 19.00 tot 20.30 uur aanwezig in wijkcentrum De Kreek.

Zaterdag 14 november van 08.00 tot 12.00 uur wordt in de wijk tuin- en schuurafval opgehaald. Het gaat om het aanbieden van al het grofvuil. Het afval moet worden aangeboden aan een voor voertuigen bereikbare straatkant.

We verzoeken u de auto niet in de straat te parkeren als de straat grondig wordt schoongemaakt volgens onderstaand schema. In de straten wordt het ook nog met borden aangegeven.

Schema werkzaamheden Schoon-Schip-Trein

Zaterdag 14 november 08.00 - 12.00 uur
Ophalen grof vuil , aan te bieden aan een voor voertuigen bereikbare straatkant

Maandag 16 november
Gedeelte op en tussen Moleneind -Visserskreek - Wachthoevestraat (nummer 1 op kaartje)

Dinsdag 17 november
Gedeelte op en tussen Woonkreek - Kreek - Fuikenkreek - Vuursteenkreek
- Steurkreek (nummer 2 op het kaartje)

Woensdag 18 november
Gedeelte op en tussen Kreek - Klokbekerkreek - Erosiekreek - Ebkreek - Getijdenkreek (nummer 3 op het kaartje)

Donderdag 19 november
Gedeelte op en tussen Kreek - Woonkreek - Berenkreek - groenstrook langs singel bij Vedergras (nummer 4 op het kaartje)

Vrijdag 20 november
Opruimen van bladeren in de Kreken en Grassen

Over Schoon-Schip-Trein
De gemeente Spijkenisse heeft er voor gekozen de komende jaren iedere wijk bij toerbeurt intensief schoon te maken en op te knappen. Dit als vervolg op eerdere acties zoals Schoon Schip, Schoonste Stad van Nederland en het Gemeentelijk Aanvalsplan Zwerfafval.

Het project `Schoon-Schip-Trein' is een samenwerkingsverband van de gemeente met woningcorporaties, bewonersorganisaties, bewoners, wijkgroepen, scholen, Reinis, politie en diverse projecten.

Al eerder startte de gemeente de campagne Spijkenisse, dat ben jij! Hiermee wil de gemeente bewoners er op attent maken dat een schone, hele en veilige stad alleen kan bestaan door betrokkenheid van bewoners.

Vragen of suggesties?
De medewerkers van de Schoon-Schip-Trein zijn herkenbaar aan hun gele hesjes. U kunt hen natuurlijk altijd aanspreken voor informatie of suggesties.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met rayon West.