Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Tentoonstelling en debatten rond Ring A10

05-november-2009

De Ring A10 is met zijn 32 strekkende kilometer onbetwist het langste gebouw van Amsterdam. Een gebouw dat in de nabije toekomst zowel fysiek als wat betreft betekenis een aanzienlijke transformatie zal ondergaan.

Erop, eraan en in de nabijheid ervan zal worden gebouwd en in de perceptie van de Amsterdammer moet het de grens van het centrum van de stad worden. ARCAM deed onderzoek naar de Ring A10 en ontdekte verrassende perspectieven op onbekende kanten van de ringweg en een veelheid aan prachtig materiaal voor een expositie, debatten en een boek.

Expositie
De expositie wordt gehouden in het gebouw van de ARCAM, Prins Hendrikkade 600 vanaf 14 november 2009 a.s.
Meer informatie vindt u in het evenementenoverzicht op onze site.

In de tentoonstelling wordt een eerste indruk gegeven van door ARCAM opgespoord materiaal: films en fotos van onvermoede stadslandschappen, elementen uit doldrieste studentenplannen, relevante beelden van het wegtracé uit het verleden, en meer en minder realistische perspectieven op de toekomst. Een serie schaalmodellen biedt inzicht in de structuur van de Ring A10.

Debatten

* Op 24 november a.s. organiseert de Amsterdamse Raad voor de Stadsontwikkeling (ARS) op de 23e verdieping van het ABN/AMRO-gebouw aan de Zuidas een middag over de toekomst van de Ring A10.

* Nog voor de kerst organiseert ARCAM een debat over de Ring A10 als stedebouwkundig ijkpunt

Boek
Omstreeks 1 februari a.s. presenteert ARCAM de resultaten van het onderzoek naar de Ring A10 in boekvorm. Houd voor meer informatie de site van ARCAM in de gaten: www.arcam.nl.