NMBS

Nacht van het station uitverkocht

10/11/2009

Drie stations getransformeerd tot electro-danstempels op 14 november

Stations zijn meer en meer plekken waar altijd iets te beleven is, ontmoetingsplaatsen in het kloppend hart van de stad. Mooi voorbeeld hiervan is de Nacht van het station: in de nacht van 14 op 15 november worden de stations Brussel-Centraal, Antwerpen-Centraal en Luik-Guillemins omgetoverd tot echte muziektempels met bekende Belgische en internationale djs. Al enkele dagen nadat de inschrijvingen van start gingen op internet, waren alle (gratis) tickets uitgedeeld.

Na drie succesvolle edities staat de Nacht van het openbaar vervoer er dit jaar opnieuw, met een nieuwe benaming: de Nacht van het station.

De Nacht van het station is een origineel concept dat de gelegenheid biedt de stations op geheel andere manier te ontdekken. Meer dan ooit klopt het hart van de stad ook in de stations, waar voordurend iets te gebeuren staat: tentoonstellingen, concerten, festivals het zijn echte ontmoetingsplaatsen geworden. Voor de NMBS-Holding is dit ook een kans om een jong publiek aan te spreken en haar dynamisme te tonen.

Tijdens de nacht van 14 op 15 november 2009 (tussen 22 en 5 uur) brengen verschillende gekende Belgische en internationale djs een 5000-tal personen op temperatuur met een elektronische muziek. Vanaf 22 uur is het fuiven geblazen in Brussel-Centraal, Antwerpen-Centraal en Luik-Guillemins met volgende affiche:

· Brussel-Centraal : Cosy Mozzy, Sound of stereo, Alex Gopher, Compuphonic

· Antwerpen-Centraal: Stijn & Raphael, Maxime Lany, Glimmers, Capt. Luke

· Luik-Guillemins : The Others, Surfing Leons, Cassius, Partyharders

De nacht wordt zonder twijfel opnieuw een succes, want luttele dagen nadat de inschrijvingen via www.hetstation.be van start gingen, waren alle tickets al gereserveerd.