Gemeente Grave

14 november; Informatiepunt ouderen in Grave een feit

Zaterdag 14 november om 10.30 uur opent wethouder Harry Opsteegh in de BiblioPlus in Grave een informatiepunt voor ouderen. Alle informatie op het gebied van wonen, zorg en welzijn en natuurlijk activiteiten is vanaf dat moment op één plaats te vinden. Een wens van de ouderen in Grave die bij het ouderenproofproject naar voren is gekomen. GRIP, de belangenbehartiger voor alle ouderen in Grave en waakhond als het gaat om het realiseren van alle aanbevelingen uit het ouderenproofproject, heeft ervoor gezorgd dat dit punt uitgevoerd werd. Overigens heeft de bibliotheek meteen alle medewerking toegezegd.

Â

Mensen willen vaak informatie zoeken op een plaats waar ze niet meteen ook al een aanvraag moeten indienen. Een onafhankelijk, gemakkelijk toegankelijk punt dus zoals de bibliotheek in Grave aan de Trompetterstraat. Daarnaast is de bibliotheek ook op tijden open (âs avonds, zaterdags) waarop je bij instanties niet terecht kunt. En als mensen in de bibliotheek gratis op internet informatie willen ophalen, is er altijd welwillende hulp aanwezig. De papieren informatie staat bij elkaar in enkele folderrekken.

Â

GRIP heeft organisaties zover gekregen dat ze meewerken aan het centraliseren van alle papieren informatie in de bibliotheek. GRIP-voorzitter Wil Evers is als een missionaris zelf al het foldermateriaal gaan ophalen en afleveren bij de bibliotheek. Als mensen nu om informatie verlegen zitten, hoeven ze niet meer te verzuchten dat ze niet weten waar ze het moeten zoeken.

Â

Informatie

Mevr. A. Reffeltrath-Kreijtz, secretariaat / penningmeester (0486) 473264 of gripgrave@gmail.com