Rolstoelpieten bij landelijke intocht Sinterklaas

11/11/2009 13:50

Ned. Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK)

NSGK nodigt gehandicapte Pieten uit wegens Week van de Zichtbaarheid

Rolstoelpiet, Downpiet, Elektropiet... op verzoek van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) neemt Sinterklaas dit jaar tien bijzondere Zwarte Pieten mee bij zijn intocht op 14 november in Schiedam. De gehandicapte Pieten vergezellen de Sint in het kader van de NSGK Week van de Zichtbaarheid. In die week wil de NSGK laten zien dat ook kinderen en jongeren met een handicap gewoon meedoen in onze maatschappij. De Pieten geven alvast het goede voorbeeld.

Bijzondere Pieten

Wat kunsten betreft doen de gehandicapte Pieten niet onder voor andere Pieten. De Rolstoelpieten zullen op het podium hun danskunsten op wielen tonen aan Sinterklaas. De Downpieten hebben dan wel Downsyndroom maar zijn allesbehalve down! En de Elektropieten zijn in hun elektrische rolstoel veel sneller dan elke 'gewone' Piet. Allemaal volwaardige Pieten dus, en dit jaar komen ze voor het eerst mee naar Nederland.

Week van de Zichtbaarheid

De Pieten komen op uitnodiging van de NSGK, die van 14 t/m 21 november haar Week van de Zichtbaarheid organiseert. In die week zullen tientallen organisaties voor kinderen en jongeren met een handicap hun deuren openen voor het publiek. Zij laten dan zien wat zij - mede dankzij de steun van de NSGK - kunnen doen voor kinderen en jongeren met een beperking.

Collecte

Gelijktijdig houdt de NSGK haar landelijke collecte. Duizenden vrijwilligers gaan op pad om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap. Uniek is dat giftgevers deze week zelf kunnen gaan zien hoe hun gift besteed wordt: door een van de vele open dagen te bezoeken. Via www.nsgk.nl kunnen zij een project zoeken in hun eigen omgeving.

NSGK

De NSGK maakt het mogelijk dat kinderen met een handicap gewoon kind kunnen zijn. Jaarlijks ondersteunt de stichting honderden projecten op het gebied van vrije tijd, wonen en werken. Daarnaast zet de NSGK zich in voor de beeldvorming over kinderen en jongeren met een handicap in de samenleving.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.nsgk.nl