Gemeente Drechterland

12-11-2009
Zie ginds komt de stoomboot..

Sint en pieten komen weer naar Drechterland

Vanaf 14 november 2009 zijn Sinterklaas en zijn pieten weer in Nederland. Omdat Sinterklaas natuurlijk niet op alle plekken tegelijk kan zijn, brengt hij op zondag 15, zaterdag 21 en zondag 22 november een bezoek aan Drechterland.
De Sint hoopt weer veel lieve kinderen een handje te geven. Ook de zwarte pieten zijn weer van de partij om met snoepgoed te strooien.

Wijdenes en Oosterblokker
Op zondag 15 november om 11.00 uur komt Sinterklaas en zijn pieten met de Pakjesboot aan in het haventje van Wijdenes. Daarna is een optocht door Venhuizen met muziek van muziekvereniging Venhuizen. Later die dag maken de Sint en zijn pieten ook hun intrede in Oosterblokker. De optocht start om 13.30 uur. Wethouder Luzette Wagenaar-Kroon zal bij de optocht aanwezig zijn en de Sint verwelkomen.

Hoogkarspel
Op zaterdag 21 november mag iedereen zich verzamelen op het Raadhuisplein om 12.15 uur om de Sint en zijn pieten te verwelkomen in Hoogkarspel. Rond 13.00 uur vertrekt de stoet voor de optocht door het dorp. Om 14.00 uur komt de stoet weer aan op het Raadhuisplein onder begeleiding van het jeugdorkest van Dr. Nuijens. Na ontvangst van de Sint door burgemeester Van der Riet, krijgen alle kinderen een ballon die zij mogen oplaten voor een heuse ballonnenwedstrijd. Vanaf 15.00 uur tot 17.00 uur is in Bantam een kinderprogramma.

Westwoud
Ook in Westwoud maakt de Sint dit jaar zijn intocht. Op zondag 22 november om 13.15 uur vertrekt de optocht samen met de Sint en zijn pieten vanaf de brandweerkazerne, Dr. Nuijensstraat 122. De optocht wordt begeleid met de muziek van fanfarekorps Dr. Nuijens. Om 14.00 uur arriveert de optocht bij café De Lindenboom, Dr. Wijtemalaan 2. Hier wordt het Sinterklaasfeest voortgezet tot ongeveer 16.00 uur.