Gemeente Medemblik

Programma Culturele Avond gemeente Medemblik


- Programma boekje

Op zaterdag 14 november 2009 van 18.30 tot 22.30 uur vindt in MC De Muiter, Admiraliteitsweg 6a in Medemblik een culturele avond plaats. Belangstellenden en afgevaardigden van diverse culturele instellingen worden deze avond welkom geheten met een optreden van een orkest, samengesteld uit diverse fanfares uit de gemeente.

Cultuurhistorisch project

Op 6 november was wethouder Louw Jan Zwagerman aanwezig bij basisschool De Vijzel in Hauwert. Dit is één van de vier deelnemende scholen die werken aan het cultuurhistorisch project `Oude plekken pakken met...'. Het project bestaat uit een workshop en scholenwedstrijd waaraan ook de basisscholen De Meridiaan, De Koet en De Speelwagen meedoen.

Mevrouw Korver van Stichting Historisch genootschap uit Hauwert gaf de leerlingen van de basisschool De Vijzel uitleg over gebouwen die vroeger in Hauwert stonden. Zij deed dit aan de hand van oude foto's. Daarna kregen de leerlingen buiten een rondleiding langs deze locaties. De leerlingen maakten bij terugkomst, onder begeleiding van schrijfster Elsbeth Fontein en mevrouw Korver zelf een verhaal/gedicht of een tekening/illustratie. Een kinderjury kiest uit de eigen school de winnaars in de categorieën `woord' en `beeld'. En een volwassenjury kiest de uiteindelijke twee winnende werkstukken. Tijdens de culturele avond wordt bekendgemaakt welke scholen en welke leerlingen de Junior Cultuurprijs hebben gewonnen.

Programma officiële opening
18.30-19.00 uur


- Inloop met optreden van Fanfares
19.00-19.20 uur


- Officiële opening door wethouder Zwagerman
- Uitreiking Junior Cultuurprijs

- Presentatie Leerlingen basisonderwijs
19.20-19.30 uur


- Intermezzo door Balletver. Pas de Deux
19.30-19.45 uur


- Uitreiking Cultuurprijs door wethouder Zwagerman
- Presentatie Winnaars cultuurprijs

Cultuurmarkt en -podium
Na de prijsuitreikingen start de cultuurmarkt en cultuurpodium. De hele avond kunt u genieten van beelden uit uw eigen dorp of stad. Voor de culturele instellingen binnen de gemeente is er gelegenheid om op te treden en/of een presentatie te houden. Bezoekers kunnen kennis delen, culturele inspiratie opdoen en netwerken.

Deelnemers cultuurpodium


- Band van Muziekschool De Vuurvogel


- Koor Unciaal Medemblik


- Stichting Dancing feet


- Zeemanskoor Compagniezangers Medemblik


- Act van de Stoomtram


- Optreden Ramon (piano leerling van Wibi Soerjadi)


- Verhaal van Historische vereniging Opperdoes


- Annemieke Zuurbier Muziek


- Westfriese Dansgroep Midwoud


- Band van Stichting Wognumse Muziekschool


- Poster Culturele avond

Meer informatie
Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met mevrouw Annemieke Schouten, e-mail: annemieke.schouten@medemblik.nl of telefonisch: (0229) - 54 81 44.