Gemeente Asten nieuw park

Samen meedenken over een nieuw park

Op 4 november 2009 hebben omwonenden van het park en diverse belangenorganisaties het park bezocht om te komen tot een nieuwe inrichting van het Burgemeester Ploegmakerspark.

Eerste bijeenkomst voor parkplan

Foto parkbezichtiging internet

De groep aanwonenden en vertegenwoordigers van diverse organisaties brachten samen met landschapsbureau Taeken en wethouder Th. Martens een bezoek aan het Burgemeester Ploegmakerspark.

Afgelopen donderdag vond een eerste bijeenkomst plaats met aanwonenden van het park en vertegenwoordigers van OVA, IVN, Heemkundekring en wijkraad Centrum/Zuid om te komen tot een nieuw ontwerp voor het Burgemeester Ploegmakerspark. Op basis van eerdere plannen en de randvoorwaarden zoals die in de Centrumvisie staan, is het de bedoeling te komen tot een nieuwe inrichting van het park. Voor de begeleiding is landschapsbureau Taken in de arm genomen. Na een introductie in het gemeentehuis en een bezoek aan het park zijn vervolgens de eerste ideeën en wensen in kaart gebracht. Het bureau gaat hiermee aan de slag en zal begin volgend jaar met een eerste ontwerp komen. Na behandeling door de werkgroep en eventuele aanpassingen, zal de gemeenteraad zich definitief over het plan uitspreken. De bedoeling is in het najaar van 2010 te starten met de werkzaamheden.