NCRV

Rondom 10

Cees Grimbergen blikt terug in Rondom 10

Zaterdag 14 november

21.05 uur, Nederland 2

Rondom 10, dat zaterdag voor de laatste keer door Cees Grimbergen wordt gepresenteerd, blikt terug op afleveringen uit de afgelopen jaren. Grimbergen doet dit met gasten die eerder in het live discussieprogramma te zien waren.

Wie doorbraken taboes, wie staken hun nek uit en wie durfden onwelgevallige themaâs op de maatschappelijke agenda te zetten? Wat heeft hun optreden in Rondom 10 deze Nederlanders gebracht? En wat is de rol van het openbare debat?

In Rondom 10 onder anderen de Hoofddorpse moeder die begin dit jaar euthanasie voor haar dubbel gehandicapte dochter bepleitte. De verpleegkundige die zich in 2005 tegen de zin van haar directie kritisch uitte over de opmars van het âmanagers-denkenâ. Verder Mohammed Cheppih (de initiatiefnemer van de Amsterdamse Poldermoskee) en voormalig Trouw-columnist Youssef Azghari die in 2005 fel in debat gingen over de invloed van orthodoxe moslims in ons land.

Cees Grimbergen heeft het NCRV-programma elf jaar gepresenteerd en 267 uitzendingen gemaakt. Vanaf 13 februari is Rondom 10 terug, gepresenteerd door Ghislaine Plag.