Gemeente Assen


PERSBERICHT

Assen, 13 november 2009

Gratis stallen in bewaakte fietsenstalling

Met ingang van zaterdag 14 november kunnen bezoekers van de binnenstad hun fiets gratis stallen in de bewaakte fietsenstalling `De Bicicletteria' onder de Mercuriusparkeergarage. Verkeerswethouder Jaap Kuin is aanstaande zaterdag de laatste betalende bezoeker van de fietsenstalling als hij om 9.30 uur zijn fiets komt stallen.

De gemeente Assen heeft samen met de beheerder van de stalling DAAT Drenthe besloten om in ieder geval voor een periode van een jaar het stallen in de `Bicicletteria' gratis te maken. De bewaakte fietsenstalling is daarmee een aantrekkelijk alternatief voor het stallen van fietsen op straat in de binnenstad. Er is minder overlast van gestalde fietsen en het risico op diefstal wordt bepertkt.

De `Bicicletteria' is te vinden aan de Minervalaan. De stalling is met een speciale wegwijzers aangegeven. Er is plek voor ruim 250 fietsen ook zijn er bagagekluizen en buggy's en er is een oplaadpunt voor elektrische fietsen.

De openingstijden van de bewaakte rijwielstalling zodat de stalling open is tijdens winkeltijden. Ook tijdens kopzondagen en extra koopavonden rond de feestdagen kunnen bezoekers aan de binnenstad hun fiets in de stalling plaatsen.

pagina 1