Gemeente Uithoorn

Sinterklaas komt!

13 november 2009

Burgemeester Berry Groen is nu al helemaal zenuwachtig... Zij zal dit jaar vanwege haar afscheid, voor het laatst sinterklaas verwelkomen.

Op zaterdag 14 november, om 10.00 uur komt Sinterklaas aan op de Wilhelminakade en de burgemeester mag hem als eerste een handje geven en hartelijk welkom heten in Uithoorn!

Vanaf 12.00 uur gaat de Sint met z'n Pieten en alle kinderen en ouders die mee willen, in een optocht onder muzikale begeleiding vanaf het Amstelplein richting Zijdelwaard.

Vanaf 18.00 uur Sint komt aan via het KDO-terrein en vertrekt om 18.15 uur vanaf het evenemententerrein. Om ca. 19.10 uur komt de Sint aan bij het Dorpshuis, rond 20.00 uuur zal de Sint en zijn pieten afscheid nemen (zie voor meer info pagina 14 van de Nieuwe Meerbode)

Dankzij de inzet van meer dan 150 vrijwilligers komt Sinterklaas elk jaar heel erg graag naar Uithoorn en De Kwakel. Want al 45 jaar lang organiseren die vrijwilligers de Sinterklaasactie Uithoorn.Natuurlijk komt de Sint ook naar andere delen van onze gemeente.

6 december Uittocht Sinterklaas

Vanaf 17.00 tot 18.30 uur gaat Sinterklaas met zijn pieten weer naar Spanje terug. Het uitzwaaifestijn begint om 17.00 uur vanaf basisschool De Springschans aan de Eendracht, hier zal de optocht met lampionen starten, de route gaat via de Laan van Meerwijk, richting Amstelplein naar Het Rechthuis aan de Schans. Bij het rechthuis zal de Sint op zijn pakjesboot stappen en door de kinderen worden uitgezwaaid.

^
Samen op het 'bordes'

* Activiteiten en evenementen