NCRV

NCRV-radio

dit weekend

Cappuccino

Zaterdag 14 november

9.00 uur, Radio 2

Ballonkunstenaar Guido Verhoef ontving in Amerika een lifetime achievement award voor zijn ouvre, toegekend door de internationale ballonnenindustrie. Zaterdag in Cappuccino een gesprek over grootse kunst en de schoonheid van een ballon...

Schepper & Co

Zondag 15 november

15.00, Radio 5

Zondag staat in het NCRV-radioprogramma Schepper & Co het thema âmediationâ centraal. Aanleiding is de indrukwekkende NCRV-documentaire Verloren band, maandagavond op Nederland 2. Journalist Frénk van der Linden gaat daarin het gesprek aan met zijn ouders die elkaar na hun scheiding veertig jaar geleden niet meer hebben willen zien en spreken. Eén van de methodes om conflicten tussen echtelieden niet uit de hand te laten lopen is âmediationâ: een tussenpersoon, mediator genoemd, probeert beide partijen met elkaar in gesprek te brengen. Over deze verzoeningsmethode gaat het in Schepper & Co.

Volgspot
Zondag 15 november
23.00, Radio 2

âAllesâ is de titel van de huidige theatertournee van Frédérique Spigt waarin ze haar allermooiste liedjes speelt. âAllesâ is een âbest-ofâ waarbij het publiek de liedjes mocht kiezen. In Volgspot een uitgebreid interview met Spigt, omlijst door liedjes uit de tournee, speciaal voor Volgspot opgenomen in theater Amphion in Doetinchem.