Gemeente Hoorn

Gemeente Hoorn begint talentenpool voor starters

Op zaterdag 14 november begint de gemeente Hoorn met de werving van jonge starters voor een talentenpool. Per afdeling wil Hoorn een starter aantrekken die voor een periode van twee jaar een opdracht kan uitvoeren. Hiervoor zoekt de gemeente acht hoogopgeleide jongeren die minder dan twee jaar werkervaring hebben.

De komende tien jaar verlaten ongeveer een miljoen mensen de Nederlandse arbeidsmarkt. Dit komt door de enorme uitstroom van de babyboomgeneratie. Ook in Hoorn zal dit het geval zijn. Hier wil de gemeente Hoorn op inspringen door nieuw aanstormend talent aan te trekken. Met de talentenpool willen wij gemotiveerde en talentvolle starters binnenhalen. Er komen veel hoogopgeleide jongeren op de arbeidsmarkt, die willen wij graag aan ons binden. In de talentenpool krijgen zij de kans om te ervaren hoe leerzaam en afwisselend het is om bij een lokale overheid te werken., aldus wethouder Cilia van Weel.

Starters
Voor de talentenpool zoekt Hoorn naar acht starters met een HBO of WO-opleiding. Belangrijk is dat ze maximaal twee jaar werkervaring hebben. De geselecteerde kandidaten komen voor minimaal 32 uur per week in dienst, voor twee jaar. Iedere starter wordt aan één specifieke afdeling gekoppeld. Daar voert hij of zij een opdracht uit, doet reguliere werkzaamheden en kan ook ingezet worden in gemeentebrede projecten. Gedurende de twee jaar krijgt de starter verschillende cursussen en trainingen aangeboden.

Werving
Van zaterdag 14 november tot dinsdag 24 november kunnen geïnteresseerden solliciteren. JS Consultancy is het bureau dat de werving verzorgt en de eerste selectie doet. Vervolgens is op 23 december de selectiedag bij de gemeente Hoorn. 24 kandidaten krijgen dan de kans om zich te presenteren. De talentpool gaat op 1 februari 2010 van start.
De vacactures zijn online te bekijken. Laatste wijziging van deze pagina: 13 november 2009