VVD


Honderden VVD-ers op de been voor herindelingscampagne

woensdag 11 november 2009, door VVD

De VVD voert zaterdag 14 november met een landelijke ondersteuningsactie campagne voor de herindelingsverkiezingen. De volledige Tweede Kamerfractie vertrekt in vijf bussen vanuit Den Haag naar de gemeenten waar de VVD meedoet aan de verkiezingen van 18 november. Samen met de lokale campagneteams brengt de VVD zaterdag honderden vrijwilligers op de been.

De VVD doet mee in vijf van de zes herindelingsgemeenten: Venlo, Venray, Peel en Maas, Oldambt en Zuidplas. Onderweg stappen tientallen VVD-vrijwilligers in om ter plekken de pleinen en buurten oranje te kleuren. Een zesde bus met Limburgse liberalen vertrekt vanuit Maastricht en zal de drie Limburgse herindelingsgemeenten aandoen. De bussen vertrekken om 09.00u vanuit Den Haag.

Â

Het programma:

Bus 1 naar Venray is bemand met de Kamerleden De Krom, Zijlstra en Nicolai. Leden stappen op in Utrecht (10.00u) en in Nijmegen (11.00u). In Venray wordt geflyerd en vanaf 14.00u is er een inloopbijeenkomst in de stadsschouwburg met onder meer Mark Rutte.

Bus 2 naar Venlo is bemand met Mark Rutte en de Kamerleden Teeven, Griffith en Boekestijn. Leden stappen op in Breda (10.00u) en Eindhoven (11.00u). Ter plekke is vanaf 12.00u een campagneoploop in achtereenvolgens Blerick, Tegelen en Belfeld.

Bus 3 naar Peel en Maas is bemand met de Kamerleden Meeuwis, Van Beek, Van Miltenburg. Leden stappen op in Tilburg (11.00u). Ter plekke gaat de bus langs alle dorpskernen (Panningen, Helden, Maasbree, Baarloo, Kessel en Meyel). Partijvoorzitter Ivo Opstelten sluit zich aan vanaf Kessel.

Bus 4 naar Zuidplas is bemand met de Kamerleden Aptroot, Dezentjé, van der Burg en campagneleider Stef Blok. Leden stappen in Den Haag op of komen vanuit de Randstad naar Zuidplas. Programma langs de dorpskernen vanaf 10.00u. Voorzitter van de Eerste Kamerfractie Uri Rosenthal is in Zuidplas aanwezig.

Bus 5 naar Oldambt is bemand met de Kamerleden Remkes, Snijder en Ten Broeke. Leden stappen op in Lelystad (08.45u), Heerenveen (09.45u) en Groningen (10.30u). Het programma start in Winschoten en gaat âs middags verder in andere kernen. Hoofdbestuurslid Henri Kruithof is ook van de partij.

Bus 6 rijdt van Maastricht via Heerlen naar Peel en Maas, Venlo en Venray. Vanaf Panningen gaat het Limburge VVD-Tweede Kamerlid Frans Weekers in deze bus mee.