Ingezonden persbericht


Headliners Latin Dance Night 2009 bekend O.a. Sergent Garcia en Yuri Buenaventura tijdens 16e editie

Zaterdag 14 november is het weer tijd voor het warmbloedigste salsafeest van Nederland. Toppers uit de salsa- en latinwereld verzorgen ook dit jaar weer een avond vol muziek uit alle windstreken. Één avond per jaar transformeert De Oosterpoort zich tot een tropisch dorp waar gedanst, geflaneerd, gegeten en gedronken kan worden.

De 16e editie wordt er één om te onthouden. Het is de organisatie dit jaar gelukt om een aantal grote Latin-toppers naar Groningen te halen, waaronder de volgende headliners. Meer namen volgen in de komende weken.

Sergent Garcia
Sergent Garcia mixt salsa, raggae, hip-hop en jazz in een stijl die hij 'salsamuffin' noemt. Hij en zijn septet, een band die de mooie naam Locos del Barrio draagt, bracht in 1997 het album Un Poquito Quema'o uit, het begin van een ongekend succes.

Yuri Buenaventura
Yuri Buenaventura is een Colombiaans salsazanger die in 1988 naar Parijs emigreerde. Zijn salsa-cover van Jacques Brel's 'Ne me quitte pas' bracht hem wereldwijde bekendheid. Zijn eerste album 'Herencia Africana' behaalde in Frankrijk zelfs goud.

Jose Alberto 'El Canario'
Jose Alberto 'El Canario' en zijn Orkest bezorgen hun publiek een zeer aangename ervaring met onstuitbare ritmes die variëren van explosieve Merengue naar verhitte Salsa. De diversiteit van de groep maakt ze tot één van de meest dansbare Latin Music Orkesten met "El Canario's" unieke stem voorop.

Vele extra's
De Latin Dance Night betekent sinds een aantal jaren veel meer dan alleen maar muziek. Dit jaar zullen DJ's, dansdemonstraties en workshops, een massagesalon, een cd-winkel, dansschoenenzaak, heerlijk schaafijs en een heuse rotishop deze nacht voor alle liefhebbers van latin, salsa en warme oorden over-compleet maken!

De kaartverkoop is gestart. Voor meer informatie kijk op www.latindancenight.nl.

Kaartverkoop
Kaarten kosten ¤ 28 (excl. servicekosten) en zijn te koop bij de 150 grotere postkantoren, Ticketlijn: 0900-3001250 (¤ 0,45), www.ticketservice.nl, VVV's, GWK's, kassa De Oosterpoort, Free Record Shop, Plato en de overige bekende voorverkoopadressen.

Latin Dance Night
Zaterdag 14 november 2009
Aanvang 20:00 uur
De Oosterpoort Groningen
www.latindancenight.nl
www.latindancenight09.hyves.nl




Ingezonden persbericht