Ingezonden persbericht



---


=

PERSBERICHT

DORDRECHT, 20 oktober 2009

Feestelijke sportdag bij De Hoop ggz
Officiële opening Omnistadium door Erica Terpstra

DORDRECHT ­ Zaterdag 14 november 2009 organiseert De Hoop ggz een feestelijke sportdag voor kinderen en jongeren uit Dordrecht. Aanleiding hiervoor is de officiële opening van het Omnistadium, een sportkooi speciaal voor het spelen van voetbal, op Dorp De Hoop door Erica Terpstra, voorzitter van NOC*NCF.

Zaterdag 14 november 2009 wordt een feestelijke sportdag voor alle kinderen en jongeren die bij De Hoop ggz opgenomen zijn én leeftijdsgenoten van basisscholen, kerken en voetbalverenigingen uit Dordrecht. Onder leiding van profvoetballer Kew Jaliens (AZ) wordt er een minivoetbaltoernooi gehouden. Dat er meer met een voetbal kan, zal Freestyle voetballer Joshua Agteres bewijzen in een verbazingwekkend optreden. Hij geeft diverse workshops waar de trucjes van het hooghouden geleerd kunnen worden. Naast de voetbalactiviteiten is er een springkussen en kunnen kinderen zich laten schminken.

Iedereen die het leuk vindt om deze sportdag met officiële opening mee te maken is van harte welkom. Het is ook mogelijk om met een eigen team mee te doen aan het minivoetbaltoernooi. Er zijn twee leeftijdsgroepen. Van 7 -12 jaar en van 13-18 jaar. Een team bestaat uit maximaal 5 personen uit één leeftijdsgroep. Aanmelden is noodzakelijk en kan tot uiterlijk donderdag 12 november via info@vriendenvandehoop.nl of 078-6114745. Op www.dehoop.org staat het gehele programma vermeld.

Met de komst van twee nieuwe klinieken op Dorp De Hoop voor Kinder- en Jeugdzorg, De Kiel (kinder- en jeugd psychiatrie) en De Kajuit (jeugdige verslaving), ontstond de behoefte voor een geschikte plaats voor sport en spel. Dankzij onder andere een geldinzamelingsactie op de EO Jongerendag van 2008 en een gift van Fonds NutsOhra heeft De Hoop ggz het Omnistadium aan kunnen schaffen.

De Hoop ggz is een instelling voor evangelische hulpverlening in Dordrecht. De Hoop ggz biedt kinder-, jeugd- en volwassenenzorg op het gebied van psychosociale, psychiatrische en verslavingsproblematiek. Ook biedt De Hoop re- integratietrajecten en heeft zij preventieprojecten voor kinderen, tieners en ouders. Meer informatie over De Hoop ggz is te vinden op www.dehoop.org.