Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Maastricht, 27 oktober 2009

KLEDINGRUILWINKEL VOOR 1 DAG
ROK & RUIL presenteert: Swop Shop Maastricht
Gooi je kledingkast open & hou je portemonnee dicht!

Een overvolle kledingkast, maar niets om aan te trekken? Altijd gedacht nog in die toffe jurk te passen? Herkenbaar? Kom dan op zaterdag 14 november a.s., met al je misfits en miskopen naar de eendaagse kledingruilwinkel in Maastricht. Lady's only!

De kledingruilwinkel is een zogenaamde guerilla store. Voor 1 dag wordt een leegstaand pand in de binnenstad van Maastricht geheel omgetoverd tot een ware kledingwinkel. Een dj zorgt voor de deuntjes, stylistes geven kledingadvies en je kunt zelfs je nieuwe kledingstuk kosteloos laten vermaken door een naaister. Het principe is simpel: je brengt minimaal 1 en maximaal 5 kledingitems mee die niet meer in je garderobe passen. Dit kan een designer stuk zijn of vintage, maar een top van H&M of de ZARA collectie is ook goed. Mits het natuurlijk wel schoon is en er geen gaten/motten in zitten, krijg je hier muntjes voor. Hoe leuker het kledingstuk, hoe meer je krijgt. Met deze muntjes kun je dan andere kledingstukken uitzoeken. Zo hijs je jezelf voor nop in een nieuwe outfit!

De realisatie van de 'Swop Shop' is mede mogelijk gemaakt door de belangeloze inzet van diverse Maastrichtse organisaties. Zo is het pand ter beschikking gesteld door woningcorporatie Woonpunt en wordt de winkel deels ingericht met spullen afkomstig uit de Weggeefwinkel gevestigd in het Landbouwbelanggebouw.

Kledingstukken kunnen ingeleverd worden op vrijdag 13 november tussen 15:00 en 18:00 en op zaterdagmiddag 14 november tussen 12:00 en 13:00. Om 13:00 gaat de 'Swop Shop' open.

Wanneer:
Inleveren kleding:

- Vrijdag tussen 15 en 18 uur

- Zaterdag tussen 12 en 13 uur
Swop Shop geopend: Zaterdag 14 november 13 uur
Waar: Achter de Barakken 9 te Maastricht
Meer info: www.rokenruil.nl, info@rokenruil.nl


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Noot voor redacties

Noot voor de redactie (