Oekieviek, de 11de Arctische Markt

Liefhebbers van de Arctic komen naar de 11-de Arctische Markt in Eindhoven

EINDHOVEN, 20091031 -- Al 10 jaar lang komen liefhebbers van de Arctic naar de Oekieviek in Eindhoven! Deze voor Nederland nog steeds unieke arctische markt is dan ook inderdaad uitgegroeid tot de winterse ontmoetingsplaats voor liefhebbers van de Arctic. Kunstenaars, organisaties, bedrijven, verzamelaars en liefhebbers uit binnen- en buitenland treffen elkaar op deze markt. Ruim twintig standhouders presenteren zich op deze elfde Oekieviek! Ook valt te genieten van vijf arctische lezingen


Zoals altijd streven wij er naar een zo breed en divers mogelijk aanbod te presenteren omtrent de Arctic. Dat aanbod varieert van verantwoorde culturele reizen, authentieke inuit kunst, opleidingen Antropologie, speciale "pool"verzamelingen, culturele- en maatschappelijke informatie, 'pool'boeken, onafhankelijke reisinformatie tot door de noordpool geïnspireerde kunst. Van oost naar west, van Groenlander tot Saami.

Dit jaar hebben we veel avontuurlijke en spannende reizen van luxe cruiseschepen zeiljacht tot en met kayak en hondeslee. Naast avontuur treffen we veel inheemse arctische kunst aan. Prachtige sculpturen van de Canadese North West Coast en Groenlandse en Canadese Inuit. Filosoferen en of discusieren over de (dreigende) veranderingen op de polen, of gewoon wegdommelen met een goed boek behoort ook tot de mogelijkheden. Bij Arctic Peoples Alert, Polar Conservation Organisation, Ineke Jans of het Antiquariaat Moby Dick bent U aan het juiste adres.

Kom genieten van het noorderlicht of los het raadsel van Gerrit de Veer op tijdens een van onze vele lezingen. Natuurlijk komt ook de inwendige mens aanbod. Restaurant Mondani uit Lochem en PacificSalmonImport bieden U de gelegenheid kennis te maken met arctische lekkernijen.

Gezamenlijk staan wij garant voor een levendige dag vol met informatie, ontspanning, en wellicht ook kijk- en luisterplezier over kunst, cultuur en natuur van de arctische gebieden.

Samen creëren wij DE winterse ontmoetingsplek voor de ware poolliefhebbers, die door de Groenlanders een Ukiivik (oekieviek) genoemd wordt.

11de OEKIEVIEK

Datum: Zaterdag 14 november 2009.

Tijd: 10h00 - 17h00,

Plaats: Eindhoven

Locatie: Bever Zwerfsport Eindhoven,

Leenderweg 202,

5644 AB Eindhoven




K.Stevens