Ingezonden persbericht



---


HARLINGEN HEEFT IJS!

Van 14 november t/m 29 november komt er een mobiele ijsbaan met echt ijs op de Grote Bredeplaats in Harlingen. Een uniek winters spektakel! Stel je eens voor.. op een baan van 450 m2 zwieren en zwaaien tussen de mooie oude gevels in hartje Harlingen. Je bent je eigen ijsartiest op deze fraaie locatie. En ben je het schaatsen een beetje moe, dan is er bij de baan een verwarmt terras met koek en zopie! Ook in nabij gelegen horecagelegenheden kunnen bezoekers genieten van alles wat de winter te bieden heeft.

In het kader van het 100 jarig bestaan van de Elfstedentocht heeft de gemeente Harlingen en de HOV samen met sponsoren dit winterse initiatief in zeer korte tijd van de grond gekregen. Voor zo'n evenement is veel geld nodig. De korte tijdspanne en de kredietcrisis hebben het evenement vooralsnog geen parten gespeeld.

"Allereerst moeten we natuurlijk degene die sponsorgelden toegezegd hebben heel hartelijk danken voor hun vertrouwen en enthousiasme in dit evenement. Een tweede dank gaat uit aan de vrijwilligers van de ijsverenigingen Harlingen, Midlum en Wijnaldum, die nu al en straks nog veel meer energie in dit evenement steken." meld de organisatie.

De ijsbaan wordt zaterdag 14 november geopend door niemand minder dan Sinterklaas en zijn pieten waarna vanaf 15.00 uur de baan geopend zal zijn voor zowel jong als oud. Tijdens de ijsbaanperiode kan er dagelijks tegen een vergoeding van E 5,- per dagdeel volop geschaatst worden op de daarvoor aanwezige oranje schaatsen. Het is dus niet mogelijk om met eigen schaatsen de baan te betreden. Twee weken lang zal de Grote Bredeplaats het middelpunt van winters vermaak zijn en zullen er diverse activiteiten georganiseerd worden. Via de regiosite www.harlingenboeit.nl is alle info en activiteiten omtrent HARLINGEN heeft IJS! te vinden. Iedereen is van harte welkom!

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag

Ochtend: 10:00 - 12:00 uur

Middag: 13:30 - 17:30 uur

Avond: 19:00 - 21:30 uur

Zaterdag: 10:00 - 21.30 uur

Zondag: 13:30 - 21:30 uur


---