Ingezonden persbericht


***PERSBERICHT***

Amsterdam, 10 november 2009

KUNSTBENDEWORKSHOPS TAAL, THEATER EN CABARET MET o.a. KHALID BOUDOU!

Kunstbende organiseert naast de wedstrijd verschillende workshops om de jongeren op weg te helpen naar de wedstrijd. Op zaterdag 14 november vinden drie workshops plaats voor alle deelnemers in de categorieën Taal en Theater & Performance. Deelnemers kunnen kiezen tussen een workshop Theater, Taal of Cabaret.

Waar moet je op letten bij het schrijven van een tekst? Hoe zet je een goede cabaret/comedy act in elkaar en wat zijn de theatrale aspecten die je in een voorstelling kunt gebruiken? Het komt allemaal ter sprake tijdens de workshops die gegeven zullen worden door Khalid Boudou, Jasper Valstar en Kathlijn Benthem.

Khalid Boudou was vorig jaar jurylid op de finale van Kunstbende. Hij weet als geen ander wie de Kunstbendejongeren zijn en zet zich graag voor hen in. Door middel van een multimediale workshop laat Khalid zaterdag zien hoe taal omgezet kan worden naar film. Want: het is nooit te vroeg om groot te denken!

Kunstbende is dé jongerenorganisatie voor cultuurparticipatie. De wedstrijd is één van de pijlers, waarbij jongeren van 13 tot 19 jaar kunnen meedoen aan de categorieën: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film & Animatie, Muziek, Taal en Theater & Performance. Inschrijven kan NU op www.kunstbende.nl. Indien u aanwezig wilt zijn op de workshops kunt u contact opnemen met Rabia Alibaks: rabia@kunstbende.nl.

14 november: Workshop Taal, Theater en Cabaret,
Met: Karlijn Benthem (Toneelgroep Amsterdam), Jasper Valstar (Comedy Award) en Khalid Boudou ('t Schnitzelparadijs) Waar: ArtEZ Academie voor Theater, Zwolle
Tijd: 11.00 - 17.00 uur
Toegang: gratis


- einde persbericht -
257174413@06122006-2CE9