Ingezonden persbericht


Poppodium PopHotSpot host zaterdag de presentatie van Pitch Blond's debuut-CD: Wise & Ugly.

Eindelijk is het zover: de ongepolijste poprock van het Haagse power-trio Pitch Blond staat op CD! Wise & Ugly is het eerste full-length album van de band, die in de scene bekend staat als energiek rocktrio met een sublieme live-show. Naast de ruwe en veelzijdige stijl is de muziek van Pitch Blond te herkennen aan haar frontvrouw: een beeldige maar niet minder stoere, langharige blondine. De presentatie van Wise & Ugly is om 21:00 uur in hartje Den Haag: Poppodium PopHotSpot (ook wel bekend als de "Supermarkt") op de Grote Markt.

Pitch Blond speelde eerder in Paradiso, was het voorprogramma van The Breeders in een uitverkochte Melkweg en speelde op festivals als de Zwarte Cross, AlterSonic en Vlietpop. Verder waren ze verschillende keren te horen op 3FM bij radio DJ's Giel Beelen en Rob Stenders, o.a. met het nummer Sun Scream, dat ook op het album staat. Na de CD-presentatie speelt Pitch Blond 21 november op Crossing Border.

Pitch Blond is een echte Do-It-Yourself-band en hebben daardoor met de opnames van het debuutalbum, de promotie daarvan en het live spelen de afgelopen tijd veel bijzonders meegemaakt. Zo zijn alle nummers met een nieuwe visie en concept geschreven en opgenomen. Ook het artwork en de bijbehorende fotoshoot kregen veel aandacht. Uniek is overigens dat frontvrouw Suzanne Ypma alle belevenissen per dag heeft opgeschreven. Zij staat te springen de sappigste details te delen met geĂŻnteresseerden!

Info CD-release Party
Datum: zaterdag 14 november 2009
Naam: Release Party debuutalbum Pitch Blond
Lokatie: Poppodium PopHotSpot (ook wel de "Supermarkt"), Grote Markt 27, Den Haag Deuren open: 21:00
Optreden: 22:00 uur
Eindtijd: 01:00 uur
Entree: Vrij
Website: www.pitchblond.com
Gastmuzikanten: Tomas Delfgaauw en Arts the Beatdoctor (www.artsthebeatdoctor.com )


---