TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 11-11-2009

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 14 november
Radio 2 - 16.00 uur

JAMIE CULLUM, WENDE SNIJDERS EN JAN TEKSTRA IN TROS MUZIEKCAFÉ

Op zaterdag 14 november ontvangt Daniël Dekker van 17.00 tot 18.00 uur in TROS MUZIEKCAFÉ:

Jamie Cullum. In ons land werd hij bekend tijdens het North Sea Jazz Festival in 2004. Jamie behoort inmiddels tot een van de populairste jazzartiesten aan het begin van de 21e eeuw. Zelf noemt hij de muziek op zijn laatste albums geen pure jazz, maar jazz met een vleugje rock en pop. Een populaire benaming voor deze stijl is jazzpop. Hij komt zaterdag een uur lang optreden en laat een aantal nummers horen van zijn nieuwe cd 'The Pursuit'.

En in het eerste uur ontvangt Daniël Wende Snijders en Jan Tekstra:

Iedereen kent Wende Snijders van haar chansons, maar de blonde zangeres heeft meer in haar mars. Nadat zij negen maanden vrij nam om zichzelf en haar talent opnieuw te ontdekken kwam zij vorige maand met haar vierde album: 'No. 9', wat staat voor experimenteerdrift, vuur, eenzaamheid en verbinding zoeken. De titel is geïnspireerd op het lied 'Number 9' van The Beatles. The Beatles staan volgens Wende voor ambacht, voor muziek die beklijft met een ijzersterke melodie.

Jan Tekstra is zanger, gitarist, producer, tekstschrijver en componist. Hij schreef onder andere de teksten voor de hits 'Je hoeft niet naar huis vannacht' en 'Vrij zijn' van Marco Borsato. Daarnaast schreef hij nummers voor vele anderen, waaronder Liesbeth List, Herman Brood en Mathilde Santing. Zijn nieuwe album 'Blijf!' is de eerste productie die hij uitbrengt onder eigen label.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl.