Gemeente Brummen


Overweldigende belangstelling woningen Lombok Zuid

(Oorspronkelijke publicatie datum: 13-11-2009)

Maar liefst 85 gegadigden hebben zich gemeld voor de eerste 34 koopwoningen in het nieuwbouwplan Lombok Zuid in Eerbeek. Op 29 oktober vond de verkoopmanifestatie plaats en tot 5 november kon men zich inschrijven voor een woning bij makelaarskantoor Best Living. Uiteindelijk 85 personen of gezinnen hebben zich als potentiële koper ingeschreven. Op 6 november heeft notariskantoor Bloem in Brummen de loting verricht. Alle inschrijvers zijn inmiddels door de makelaar op de hoogte gebracht van de uitkomst van de loting.

Tijdens de goed bezochte verkoopmanifestatie bleek al dat veel mensen graag een woning willen in deze nieuwste woonwijk in Eerbeek. De nieuwe woonwijk is prachtig gelegen. Het grenst aan het groen van de Veluwe en ook het ontwerp van de wijk past in het groene karakter. De wijk wordt autoluw, het is er dus rustig én veilig voor kinderen. Maar wel is de wijk vlakbij het dorpscentrum met alle voorzieningen. In Lombok Zuid wor-den zowel rijwoningen, tweekappers, patiowoningen als vrijstaande woningen gerealiseerd. Voor ieder wat wils, jong en oud.

Alle 34 woningen staan op dit moment onder optie. Op alle kavels, waarop meerdere inschrijvingen waren, is geloot. Bij de loting is alleen de eerste keus van de inschrijver meegenomen. Op korte termijn vinden de gesprekken plaats met de inschrijvers over de definitieve aankoop van de woningen.

Vervolg verkoop
Gezien de huidige huizenmarkt hebben de gemeente Brummen en Roosdom Tijhuis Planontwikkeling BV beslo-ten om het eerste deel van de geplande uitbreiding gefaseerd op de markt te brengen. Voor het overige deel moeten de bouwaanvragen nog voorbereid worden. De belangstelling voor het project, zo blijkt nu, is echter overweldigend. De gemeente Brummen en Roosdom Tijhuis beraden zich daarom over het moment waarop het tweede deel van de eerste fase op de markt wordt gebracht.

Op de hoogte
Via de website www.lombok-zuid.nl en de gemeentelijke informatiepaginas GemeenteThuis wordt iedereen op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van het project Lombok Zuid. Zij die als belangstellende geregi-streerd staan bij Best Living worden door dit makelaarskantoor ook op de hoogte gehouden. Met uw vragen over de verkoop van woningen kunt u terecht bij Best Living aan de Stuijvenburchstraat 70 in Eerbeek, telefoon (0313) 65 11 99 en mailadres eerbeek@bestliving.nl.