Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Verkeersongeval na kraak: 2 verdachten overleden
Publicatiedatum: 14-11-2009 9:41:38

DRIEL / MAARSBERGEN - De politie is een onderzoek gestart naar een kraak op een geldautomaat op 14 november rond 03.00 en een ernstig verkeersongeval een half uur later.

De politie kreeg rond 03.00 uur melding dat er een geldautomaat aan het Polenplein in Driel was gekraakt en dat vijf mannen er met buit vandoor waren gegaan. De politie kon korte tijd een achtervolging inzetten maar raakte de vijf kwijt.

Ongeval
Een half uur later kreeg de politie melding van een verkeersongeval op de Rijksweg A12 bij Maarsbergen. Daar bleek een auto met vijf mannen over de kop te zijn geslagen. Bovendien werd in deze auto geld aangetroffen. De politie gaat er vanuit dat het om de verdachten van de kraak gaat.
Eén persoon kwam vrijwel direct te overlijden, de tweede overleed begin van de ochtend. De andere drie werden met -naar verluid- zeer ernstige verwondingen overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum in Utrecht en het Sint Anthoniusziekenhuis in Nieuwegein. Zo snel als mogelijk zullen de vier worden gehoord, maar voor nu heeft de medische zorg de hoogste prioriteit.

Tot nog toe kon de identiteit van de mannen niet worden vastgesteld.