Politie Gelderland-Zuid

Twee aanhoudingen na schietincident

Beneden-Leeuwen, 14-11-2009 o De politie is een onderzoek begonnen naar de toedracht van een schietincident dat plaatsvond in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Seringenstraat.

Rond 02.30 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een conflict op de Seringenstraat waarbij ook geschoten zou zijn. Diverse eenheden gingen ter plaatse. In de omgeving van de Seringestraat troffen zij twee gewonde mannen aan, naar later bleek een 40-jarige man uit Dreumel en een 32-jarige man uit Beneden-Leeuwen. Beiden verkeerde niet in levensgevaar maar werden per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis voor behandeling van hun verwondingen. Beide mannen zijn aangehouden en zullen later verhoord worden. Over de toedracht is nog weinig bekend. Mogelijk zouden de mannen, bekenden van elkaar, eerder die avond al bij een café in Druten-Zuid een conflict gehad hebben met elkaar. De politie heeft op diverse plaatsen sporenonderzoek gedaan en is begonnen met een buurtonderzoek en het horen van getuigen.

Oproep getuigen

De politie is op zoek naar getuigen die in de nacht van vrijdag of zaterdag in de omgeving van de Seringenstraat iets gezien hebben dat met het schietincident te maken zou kunnen hebben of eerder die avond bij het café in Druten. Zij kunnen bellen met de districtsrecherche in Wijchen op telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem informatie melden via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.

(10)

Laatst gewijzigd 14-11-2009 10:48 | © Regio Gelderland-Zuid |