Politie Groningen

Zaterdag 14 november 2009

Provincie Groningen, 14-11-2009

Loppersum: automobiliste rijdt tegen boom

Een 21-jarige automobiliste uit Loppersum is vrijdagmorgen gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval in haar woonplaats. De vrouw reed over de Molenweg en verloor door onbekende oorzaak de controle over haar voertuig. Via de berm kwam ze tegen een boom tot stilstand. De bestuurster kon zelf uit haar auto komen, maar herinnerde zich niets van de aanrijding. De politie heeft een registratie gemaakt.

Groningen: fietser geeft geen voorrang

Een 19-jarige fietsster uit Groningen is vrijdagmiddag gewond geraakt op de kruising Moesstraat met de Noorderbuitensingel. De Groningse gaf geen voorrang aan een 62-jarige automobilist uit Aduard. De bestuurder probeerde een aanrijding te voorkomen, maar dit mislukte. Het slachtoffer viel met haar hoofd op het wegdek. Ze is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Westerbroek: scooterbestuurder gewond na uitwijkmanoeuvre

Een 54-jarige scooterbestuurder is vrijdagmiddag gevallen op het fietspad van de Rijksweg West in Westerbroek. De man uit Hoogezand wilde aan de kant gaan voor een vrachtwagen die nabij een bedrijfspand stapvoets over het fietspad reed. Doordat de scooteraar richting de berm stuurde, kwam zijn voertuig dwars te staan en viel hij op het wegdek. De vrachtwagenbestuurder heeft waarschijnlijk niets van het incident meegekregen. De Hoogezandster is voor controle naar een ziekenhuis gebracht. Agenten hebben de beschadigde scooter naar het woonhuis van het slachtoffer gebracht.

Wagenborgen: automobilistes botsen

Twee automobilistes zijn vrijdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval op het Tolhek in Wagenborgen. Een 51-jarige vrouw uit Termuntenzijl wilde afslaan richting Delfzijl, maar zag een 38-jarige Duitse bestuurster over het hoofd. De auto van de 51-jarige kwam na de aanrijding in een sloot tot stilstand. Beide slachtoffers zijn voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Sappemeer: tiener onderuit met scooter

Een 16-jarig meisje uit Sappemeer is vrijdagmiddag op de Noorderstraat in haar woonplaats onderuit gegaan met haar scooter. De tiener moest remmen voor een auto voor haar, maar ze kneep vermoedelijk te hard in de handrem. Mede door het regenachtige wegdek verloor ze de macht over het stuur en viel van haar tweewieler. De scooterbestuurster is met nekklachten naar een ziekenhuis gebracht.

Farmsum: controle vracht- en landbouwverkeer

De politie heeft vrijdagmorgen in Farmsum en omgeving het vracht- en landbouwverkeer gecontroleerd. Een 47-jarige bestuurders uit Delfzijl was in overtreding. Hij vervoerde op een onjuiste manier brandstof en dit is in strijd met de wetgeving rondom het transport van gevaarlijke stoffen. Zo had hij ook niet de juiste vervoerspapieren en ontbrak een brandblusser. Op de aanhanger van de combinatie vervoerde de man een kraan. Deze bleek los te staan en had diverse scherpe delen die niet waren afgeschermd. Bovendien was het gevaarte te hoog en te breed. Bij een acute remactie konden ernstige situaties ontstaan voor overige verkeersdeelnemers.

Westernieland: gewonde bij autorit met alcomobilist

Een 57-jarige man uit Westernieland is vrijdagnacht gewond geraakt op de Westernielandseweg in zijn woonplaats. Het slachtoffer zat als passagier in een auto die werd bestuurd door een 59-jarige man uit Rotterdam. De Rotterdammer verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur van zijn voertuig en kwam via een boom in een sloot tot stilstand. De bijrijder raakte gewond aan zijn hoofd en is naar een ziekenhuis gebracht. De bestuurder verklaarde in enkele horecagelegenheden alcohol te hebben gehad. In zijn bloed zat bijna
1,3 promille alcohol. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: taxichauffeur beroofd

De politie doet onderzoek naar beroving van een 27-jarige taxichauffeur uit Assen. De Drent nam vrijdagnacht twee ca. 27-jarige mannen mee vanaf de Kreupelstraat in Groningen. In de Koperstraat werd de taxichauffeur gedwongen zijn auto stil te zetten. Hij werd daar ernstig bedreigd en moest geld afgeven. Nadat de verdachten hadden gekregen wat ze wilden gingen ze er lopend vandoor richting de Metaallaan. De bestuurder heeft aangifte gedaan.

Stadskanaal: man stuipen op het lijf gejaagd

Een bewoner van een huis aan de Wildervanksterdallen in Stadskanaal, kreeg vrijdagavond de schrik van zijn leven. Iets voor 23.00 uur tikte een onbekende man op een raam van de bewoner. Deze persoon had zijn gezicht bedekt en zwaaide met een wapen in het rond. Hij wilde vermoedelijk dat de bewoner zijn voordeur open deed. In plaats daarvan deed de bewoner de lichten in zijn woning uit en alarmeerde direct de politie en een buurman. De politie heeft in de omgeving onderzoek gedaan, maar trof de verdachte man niet aan.

Groningen: Stadjer trekt broek naar beneden na vechtpartij

De politie heeft vrijdagnacht in de Poelestraat een 38-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De Stadjer was om onbekende reden op de vuist gegaan met een 26-jarige plaatsgenoot. Toen agenten de partijen wilden scheiden werd de verdachte vervelend naar de dienders en ander uitgaanspubliek. Hij trok zijn broek naar beneden en toonde de aanwezigen zijn geslachtsdeel. De Groninger is aangehouden. Op het politiebureau bleek dat hij nog de nodige boetes open had staan. De mishandelde man heeft aangifte gedaan.

Veendam: alcomobilist rijdt door na stopteken

De politie heeft vrijdagavond bij een tankstation in Veendam een 45-jarige automobilist uit Wildervank aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de man rijden op de Sorghvlietlaan en vertrouwden het rijgedrag niet. Het bordje stop politie werd getoond, maar de bestuurder trok zich hier niets van aan. Ook niet toen even later de blauwe lichten en de sirene van de politieauto aan werden gezet. Bij een tankstation in de richting van Wildervank kon de auto van de verdachte klem worden gezet. Hij bleek ruim 2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Het rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Blijham: snorfietser onder invloed

Een 43-jarige snorfietser uit Blijham is vrijdagavond aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken. Een agent zag de man in zijn woonplaats uit een café komen. De manier waarop de Blijhamster op zijn rijwiel stapte liet te wensen over waarna de politieman hem een blaastest liet doen. In het bloed zat ruim 1,6 promille alcohol. Het rijbewijs van de snorfietser is in beslag genomen.

Grjipskerk/Oldekerk: automobilist verlaat plaats ongeval

De politie heeft vrijdagavond in een bedrijfspand in Grijpskerk een 32-jarige man uit Stroobos aangehouden. De man had eerder die avond een eenzijdig ongeval gehad op de Zandumerweg in Oldekerk en was met het voertuig in een sloot terecht gekomen. De Fries liet de auto achter en ging er met een bekende vandoor. Een voorbijrijdende automobilist waarschuwde de politie. Die kon na kort onderzoek achterhalen wie de bestuurder was geweest en waar hij op dat moment was. Hem wordt gevaarlijk rijgedrag en het verlaten van het plaats ongeval verweten. Hij erkende een biertje te hebben gedronken toen hij in de auto was gestapt.

Delfzijl: vrouw beroofd van tas

Een 42-jarige vrouw uit Delfzijl is vrijdagavond van haar tas beroofd in de Ripperdastraat in Appingedam. De vrouw kwam samen met een bekende een bedrijfspand uitlopen toen ze in een steeg werd belaagd door een onbekende man. Die greep de tas en ging er rennend vandoor richting Houwerdastraat. De politie doet onderzoek. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.