Politie Gelderland-Midden

Politie herroept overlijden van 2e slachtoffer bij ongeval
Publicatiedatum: 14-11-2009 11:43:14

DRIEL / MAARSBERGEN - Bij het verkeersongeval op de rijksweg A12 bij Maarsbergen is vannacht één persoon om het leven gekomen. In eerdere berichtgeving meldde de politie dat er twee personen waren overleden, maar dat blijkt op een misverstand te berusten. De politie betreurt het ten zeerste dat dit heeft kunnen gebeuren en zoekt uit hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe dit in het vervolg voorkomen kan worden.

Twee slachtoffers verkeren op dit moment in -naar verluid- kritieke toestand in het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. In dat ziekenhuis ligt ook een derde slachtoffer, terwijl het vierde slachtoffer is opgenomen in het Sint Anthoniusziekenhuis in Nieuwegein. De identiteit van de slachtoffers is altijd nog niet vastgesteld.
De vijf zaten in een auto die door onbekende oorzaak over de kop sloeg en tegen een boom tot stilstand kwam. Drie van de slachtoffers belandden door de klap in de berm.

De vijf lijken betrokken te zijn geweest bij een kraak op een geldautomaat in Driel, eerder die nacht. De auto werd slechts zeer korte tijd achtervolgd door de politie. Een half uur later vond het ongeval plaats.