Gemeente Hellevoetsluis


Jan Blankenspeld voor Riet Ruylof

Zaterdag 14 november ontving mevrouw Maria Pieternella (Riet) Ruylof uit handen van burgemeester Corstiaan Kleijwegt de Jan Blankenspeld van de gemeente Hellevoetsluis. Zij ontving deze ere-speld voor haar enorme inzet voor de Hellevoetse samenleving en in het bijzonder voor de jarenlange organisatie van de Sinterklaasintocht (haar 50^e keer dit jaar!) en de lampionnenoptocht.

Sinterklaasintocht
Mevrouw Ruylof is al jong door haar ouders betrokken geraakt bij de intocht en heeft dit na hun overlijden doorgezet en steeds verder uitgebreid. Zij weet de intocht al vele jaren in perfecte banen te leiden. De werkzaamheden variëren van vergaderingen vooraf, het aansturen van de pietengroep (van inmiddels ruim 50 pieten) tot de zorg en opslag van alle kleding voor de pieten en de sint. Zij is inmiddels 50 jaar actief bestuurslid in de organisatie van de Sinterklaasintocht.

Lampionnenoptocht
Ook is zij al vele jaren actief als bestuurslid van de lampionnenoptocht. Mede door haar inzet is de optocht uitgegroeid tot een evenement waar velen in Hellevoetsluis elk jaar naar uitzien.

Overig vrijwilligerswerk in de Rozenhoek en Grootenhoek Behalve de organisator van de lampionnenoptocht en Sinterklaasintocht is zij ook al vele jaren actief als vrijwilligster in de Rozenhoek en de Grootenhoek. Al met al een zeer actief en betrokken persoon.

In 2005 is mevrouw Ruylof vanwege haar werkzaamheden benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. De Jan Blankenspeld is een Hellevoetse onderscheiding die alleen in bepaalde gevallen wordt uitgereikt, het gaat om uitzonderlijke verdiensten voor de Hellevoetse samenleving. De laatste keer dat deze onderscheiding werd uitgereikt was in 2004.

11/16/2009