Gemeente Dirksland


Succesvolle 'Dag van de mantelzorg' uitstapje naar Deltapark Neeltje Jans

Op zaterdag 14 november vond de Dag van de Mantelzorg op Goeree-Overflakkee plaats. De mantelzorgers werden op deze dag in het zonnetje gezet. Mantelzorgers zetten zich het hele jaar intensief in voor een partner, ouder, kind of ander familielid of vriend met een beperking. Nu was het tijd om de mantelzorgers eens te verwennen.

âs Morgens vertrokken er 2 bussen met ruim 100 mantelzorgers richting Neeltje Jans. Zij waren uitgenodigd door de vier gemeenten op Goeree-Overflakkee en MEE Zuid-Hollandse Eilanden, afdeling mantelzorgondersteuning. Namens de vier gemeenten was mevrouw Overwater aanwezig, mantelzorgers konden bij haar terecht met hun persoonlijke verhaal. Bij aankomst op Neeltje Jans kreeg iedereen een kop koffie met een Zeeuwse bolus aangeboden. Daarna kon men een bezoek brengen aan Aquapolis, het grootste zeeaquarium van Zeeland en het walvispaviljoen. Na een zeer uitgebreide en goed verzorgde lunch was er gelegenheid om een film en expositie te bekijken. De dag werd afgesloten met een rondvaart over de Oosterschelde. De reacties van de mantelzorgers waren erg positief. Zij waardeerden deze dag enorm.

Bij MEE Zuid-Hollandse eilanden, afdeling mantelzorgondersteuning, kunnen mantelzorgers terecht voor ondersteuning. Er zijn diverse vormen van mantelzorgondersteuning mogelijk, zoals individuele begeleiding, ondersteuning bij combinatie mantelzorg en werk, informatie, bemiddeling en voorlichting, lotgenotencontact, deskundigheidsbevordering, cursussen en aanbod van respijtzorg. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het servicepunt via telefoonnummer 0900 2020 672 (lokaal tarief).