Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 14-11-2009

Daders gebruiken pepperspray bij straatroof

STANDDAARBUITEN: Een 16-jarige jongen werd zaterdag 14 november 2009 slachtoffer van een straatroof. Het slachtoffer reed op zijn fiets op de Langeweg Noord in zijn woonplaats toen twee straatrovers zijn portemonnee en gsm afnamen.

Het misdrijf vond rond plaats om 01.30 uur. Het slachtoffer was naar een feestje geweest in Noordhoek geweest en reed over de Langweg Noord naar Standdaarbuiten. Net voorbij het viaduct werd hij onverwacht afgesneden door een kleine zilvergrijze personenauto. Er stapten twee mannen uit van ongeveer 18-20 jaar oud. De daders hadden allebei hun gezicht bedekt.
Het slachtoffer kreeg pepperspray in zijn gezicht gespoten en moest vervolgens zijn portemonnee en mobiele telefoon afgeven. De daders renden vervolgens terug naar hun auto en gingen er vandoor. Het slachtoffer was door de pepperspray gedesoriƫnteerd geraakt en werd opgevangen door een vriend.

De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen of mensen die meer informatie kunnen geven over dit misdrijf op om zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

26 bekeuringen bij snelheidscontroles

OSSENDRECHT: Op vrijdag 13 november 2009, verrichtte het
Verkeershandhavingsteam op de Putseweg (N289) een snelheidscontrole. De radarcontrole startte om 15.00 uur en duurde tot 21.30 uur. Gedurende die tijd passeerden 1.592 voertuigen de radarapparatuur. In totaal reden er 26 passanten te hard. De snelste overtreder kwam met 103 km/u voorbij.
Alle overtreders krijgen binnenkort hun boete thuisgestuurd via het Centraal Justitieel Incassobureau.

Snelheidscontroles in de regio Midden en West-Brabant vinden plaats op locaties waar doorgaans de maximale snelheid (fors) wordt
overschreden. Harder rijden dan de toegestane snelheid levert
gevaarlijke situaties op in het verkeer en maakt onnodig veel
slachtoffers.

Politie onderzoekt brandstichting

BERGEN OP ZOOM: De politie onderzoekt een brandstichting aan het Benedenbaantje.
Daar ging in de vroege ochtend van zaterdag 14 november een
personenauto in vlammen op.
Omstreeks 06.15 uur bemerkten de bewoners dat er een zwarte Audi A4 in brand stond.
Uit de aangetroffen sporen maakt de politie op dat er sprake is geweest van brandstichting. In een brandgang een stukje verderop was geprobeerd om een schutting in brand te steken. De wilgentenen matten hadden echter geen vlam gevat. De gedupeerde eigenaar heeft aangifte gedaan op basis waarvan de politie een nader onderzoek instelt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer