Politie Midden- en West Brabant


Oosterhout, 14-11-2009

Twee gewonden bij verkeersongeval Waspik

's-GRAVENMOER: Twee mensen uit 's-Gravenmoer zijn vrijdagavond 13 november gewond geraakt bij een verkeersongeval in hun woonplaats.

Rond 20.00 uur raakte hun auto van de rijbaan op de Waspikseweg en botste tegen een boom. De bestuurder (27) werd door de klap uit de auto geslingerd en belandde op het wegdek. Vermoedelijk heeft hij zijn autogordel niet omgehad. Hij was bij kennis maar had duidelijk veel pijn. De vrouw (24) zat bekneld op de passagiersstoel. Ook zij was goed aanspreekbaar, maar zij zat klem in de auto. De brandweer had haar wekelijkse oefenavond en was dus zeer snel ter plaats. Het vrouwelijke slachtoffer is vervolgen door de brandweer uit de auto geknipt. De trauma heli is ook nog gekomen ter assistentie van de beide ambulances.
De man is naar het Tweestedenziekenhuis vervoerd vanwege een
bekkenfractuur. De vrouw ligt in het Elisabethziekenhuis en heeft linkerarm gebroken. Verder had ze een verwonding aan haar bovenbeen.

In het ziekenhuis heeft een GGD-arts een bloedproef van de bestuurder afgenomen om te onderzoeken of er alcohol (en in welke mate) in het spel is geweest.
De slachtoffers konden niet vertellen wat er precies gebeurd was. Ook zijn er nauwelijks sporen aangetroffen die de toedracht kunnen verduidelijken. Een verkeersongevalanalist van de politie Midden en West Brabant heeft op de plaats van het ongeval nog wel een onderzocht ingesteld. Het bloedmonster van de verdachte wordt in het laboratorium van het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op het
alcoholpromillage. De auto van het stel was total-loss.

Jeugdige scooterdief (14) slaat eigenaresse scooter

OOSTERHOUT: De politie arresteerde vrijdagmiddag 13 november twee 14-jarige jongens uit Oosterhout. Ze worden verdacht van diefstal van een scooter. Daarbij heeft een van de verdachten de eigenaresse een klap gegeven.

De diefstal vond plaats op donderdagavond 12 november aan de Johan de Wittstraat. De twee hangsloten, waarmee de scooter op slot stond, werden kapot gemaakt. De eigenaresse (30) van de bromfiets ging meteen na ontdekking van de diefstal op onderzoek uit in de buurt. In een brandgang verderop zag ze twee jongens met haar scooter staan. Het duo voelde zich betrapt en wilden er vandoor gaan. De vrouw probeerde een van de daders vast te houden, maar kreeg een klap op haar gezicht. Hierdoor sneuvelde haar bril en moest ze voor medische zorg haar huisarts consulteren. De jongens zagen op dat moment kans om te ontkomen. Omdat de fietsen van de daders waren achtergebleven, leidde de speurtocht al snel naar de twee minderjarigen. Ze werden
vrijdagmiddag opgepakt en zijn in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld. Hun ouders zijn van de gebeurtenissen op de hoogte gesteld.

Huiselijk geweldpleger opgepakt door politie

WAALWIJK: De politie moest zaterdag 14 november 2009 in actie komen bij een ernstig geval van huiselijk geweld. Rond 00.45 uur werd de assistentie ingeroepen bij een echtpaar in Waalwijk. Beiden waren stevig onder invloed van alcohol en er waren veel vernielingen aangericht aan de huisraad. De vrouw (55) had een bloedneus en was erg geëmotioneerd.
De aanwezige man (63) richtte zijn agressie meteen op de agenten. De man werd gearresteerd en ingesloten. Uit uitte bedreigingen en beledigingen en probeerde ook geweld toe te passen. Gezien de mate van dronkenschap lukte hem dat niet. De verdachte zit voorlopig vast.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen. Politie, openbaar ministerie, reclassering,
kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op
www.huiselijkgeweld.nl

Auteur: Jeroen Steenmeijer