Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 14-11-2009

Camerabeelden Stadstoezicht leidt agenten naar twee zakkenrollers

TILBURG: Een 18-jarige jongeman uit Goirle werd in de nacht van vrijdag 13 november op zaterdag 14 december bestolen door twee zakkenrollers. Het misdrijf was op camerabeelden vastgelegd. De politie arresteerde vervolgens de twee verdachten tijdens hun vlucht.

Het slachtoffer had in beschonken toestand 20,- gepind bij een geldautomaat en was op een bankje gaan zitten aan het Hendrikhof. De twee verdachten gingen naast hem zitten en wisten het geldbedrag uit zijn zak te ontfutselen. Ze renden weg in de richting van de
Sophiastraat/Heuvelstraat en liepen regelrecht in de armen van twee agenten. De agenten waren vanuit het cameratoezicht al op de hoogte gesteld van de gepleegde diefstal.
De arrestanten zijn twee 18-jarige inwoners van Tilburg. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten. De camerabeelden van het Stadstoezicht zijn voor de bewijsvoering veilig gesteld.

De horecanacht in de Tilburgse binnenstad is verder rustig en in goede sfeer en er was meer uitgaanspubliek op de been dan de afgelopen weken op vrijdagavond, aldus de dienstdoende agenten. De politie was met geüniformeerde agenten en bikers in het Tilburgse centrum aanwezig om het uitgaansleven in goede banden te leiden.
Agenten verrichtten naast de vermelde zakkenrollers nog een
arrestatie. Het ging om een 21-jarige man uit Vianen. Hij had zich misdragen in een café door op de bar zijn broek te laten zakken. Toen hij daarna begon te stoeien met zijn vrienden was de maat vol en werd hij buiten gezet. Daarbij mishandelde en bedreigde hij de portier. Eenmaal in het politiebureau probeerde hij de hulp Officier van Justitie een knietje te geven. Een minderjarige (17) kreeg een bekeuring omdat hij glaswerk op straat kapot gooide.

Onder invloed: rijbewijs binnen een dag weer kwijt

GOIRLE De politie behandelde vrijdagavond 13 november een
verkeersongeval in Goirle. Het ongeluk gebeurde rond 23.00 uur op de Dorpsstraat. Een 18-jarige snorfietser kwam vanuit de Hoogstraat en reed de Dorpsstraat op. Over de Dorpsstraat naderde op dat moment een 28-jarige automobilist uit Goirle. Er ontstond op de kruising een aanrijding, waarbij allebei de weggebruikers gewond raakten. Ze werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De 28-jarige automobilist had een zware hersenschudding opgelopen. De 18-jarige snorfietser kon na behandeling van een spierscheuring in zijn bovenbeen weer naar huis. In het ziekenhuis heeft een GGD-arts nog een bloedproef van hem afgenomen omdat er vermoedelijk alcohol in het spel was. Hij heeft dubbel pech want hij had op de dag van het ongeval zijn rijbewijs gehaald. Door onder invloed een ongeval te veroorzaken is hij dat meteen weer kwijt.

Stel maakt amok bij coffeeshop

TILBURG: Een man en een vrouw uit Tilburg maakten vrijdagmiddag 13 november 2009 amok bij een coffeeshop aan de Besterdring. Het stel kwam omstreeks 17.00 uur aan bij de coffeeshop en parkeerden hun auto voor een uitrit en half op het fietspad. De beveiligingsmedewerker (35) van de coffeeshop sprak de bestuurder aan met het verzoek om de auto op een andere plek te parkeren. De foutparkeerder wilde zijn auto echter niet verzetten. Dat leidde tot een woordenwisseling omdat het duo de zaak niet in mocht.
De 44-jarige Tilburger ging vervolgens terug naar zijn auto om een slagwapen te pakken. Hij bedreigde vervolgens de beveiliger met een zogenaamde ploertendoder. Een voorbijganger bevestigde dit verhaal tegen de politie. De verdachte werd korte tijd later gearresteerd. Hij ontkent de bedreiging. Er is geen slagwapen meer in zijn auto
aangetroffen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Zijn vriendin overweegt om een tegen-aangifte te doen van mishandeling door de beveiligingsmedewerker.

Politie vordert rijbewijs in van te snelle automobilist

TILBURG: Een 32-jarige man uit Tilburg moest vrijdagavond 13 november 2009 zijn rijbewijs bij de politie inleveren en achterlaten. De automobilist reed om 19.45 uur met hoge snelheid over de Burgemeester Letschertweg. Hij reed met 140 km/u op het stuk waar maximaal 80 km/u is toegestaan Even verderop reed hij bij wegwerkzaamheden120 km/u. Daar gold een snelheidslimiet van 50 km/u. Na zijn staande houding kreeg hij proces-verbaal vanwege de snelheidsovertredingen en moest zijn rijbewijs inleveren. Na invordering wordt het rijbewijs
doorgezonden naar de Officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de
overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Auteur: Jeroen Steenmeijer