Politie Brabant-Noord

'Nacht van Brabant': meerdere vechtpartijen

's-Hertogenbosch, 14-11-2009

Bij het evenement 'Nacht van Brabant' in de Brabanthallen aan de Diezekade in 's-Hertogenbosch zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag meerdere mensen aangehouden omdat ze betrokken waren bij vechtpartijen en mishandelingen.

Twee 23-jarige Ossenaren en een 26-jarige Ossenaar zijn aangehouden, omdat ze er van verdacht worden een 20-jarige jongen uit Uden mishandeld hebben.

Een 17-jarige Bosschenaar en een 36-jarige Bosschenaar zijn aangehouden omdat ze nadat ze buitengezet werden, de beveiligingsmedewerkers sloegen.

Een 23-jarige inwoner van Maassluis werd aangehouden omdat hij weigerde weg te gaan. Bij de uitgang ontstond later die nacht een flinke vechtpartij. Daarbij moesten de beveiligingsmedewerkers en politiemensen flink ingrijpen. De politie te paard en politiehonden werden daarbij ingezet. Ook moesten de agenten hun wapenstok en peperspray gebruiken. Een agent kreeg klappen. Een 18-jarige man uit Wijk en Aalburg, een 17-jarige jongen uit Veen, een 25-jarige man uit Wijk en Aalburg, een 22-jarige man en een 20-jarige man (woonplaats niet bekend) aangehouden. Diverse verdachten zijn inverzekeringgesteld en kregen het weekendje weg.