Sinterklaas neemt eigen kaart en postzegel in ontvangst

14/11/2009 15:00

TNT Post

DEN HAAG, 14 NOVEMBER 2009 - Sinterklaas heeft vandaag uit handen van twee mini-postbodes van TNT Post het eerste exemplaar van zijn eigen postzegel en wenskaart in ontvangst genomen. Dit gebeurde tijdens de persconferentie na afloop van de intocht in Schiedam. Twee kinderen in postbode kleding overhandigden de Sint een enorme kaart met daarop de boodschap: " Lieve Sinterklaas, welkom in ons land! Groeten van alle kinderen in Nederland".

Postbox Sinterklaas

De wenskaarten en postzegels zijn onderdeel van de zogenaamde Postbox Sinterklaas. Ter gelegenheid van de jaarlijkse intocht van de Goedheiligman heeft TNT Post deze Postbox vandaag uitgegeven met daarin drie postzegels en drie bijpassende kaarten met daarop een afbeelding van de Sint. Daarnaast bevat de Postbox een meezingboekje met een aantal welbekende Sinterklaasliedjes.

Het Sinterklaasjournaal: de meezing moevie

Dit meezingboekje refereert aan de samenwerking tussen TNT Post, NPS, Independent Films en Doe Een Wens Stichting, vanwege de release van de film Het Sinterklaasjournaal: de meezing moevie op 1 oktober jl. De film draait momenteel nog in 82 zalen in heel Nederland. Doe Een Wens krijgt een deel van de opbrengst van de film en de Postbox, zodat nog meer wensen van kinderen met een levenbedreigende ziekte vervuld kunnen worden.

Kaarten aan de Sint

Op één van de wenskaarten uit de Postbox is het adres van Sinterklaas al voorgedrukt, zodat kinderen op eenvoudige wijze een kaart kunnen sturen aan de Sint en zijn pieten. Als de kaart voor 28 november wordt opgestuurd, krijgen de kinderen gegarandeerd antwoord vanuit het Sinterklaashof in Nuenen.

Verkoop/oplage

De Postbox is, in een oplage van 55.000 exemplaren, verkrijgbaar bij TNT Postkantoren, Plus supermarkten, via de Collect Club in Groningen en via www.tntpost.nl/postbox.

Verkoopprijs

De verkoopprijs van de Postbox is 3,95 euro en bevat 3 postzegels van 0,44 euro, drie ansichtkaarten en een meezingboekje. Per verkochte box wordt 0,50 euro ter beschikking gesteld aan Doe Een Wens.

Over TNT Post

TNT Post verwerkt dagelijks 16 miljoen poststukken (waarvan 400.000 pakketten) met ruim 7,6 miljoen bestemmingen in Nederland. Het bedrijf verbreedt daarnaast zijn horizon internationaal door middel van acquisities in Europa en Azië. Van groeiend belang zijn diensten die elektronische data omzetten in fysieke post. TNT Post is in de eerste plaats actief op het gebied van post: collectie, sortering, transport en aflevering van brieven en pakketten. Daarnaast is de onderneming gespecialiseerd in data- en documentdiensten, direct mail, e-commerce en internationale post. TNT Post heeft zo'n 58.000 mensen in dienst in Nederland. De omzet van TNT Post over het derde kwartaal 2009 bedroeg 956 miljoen euro. TNT Post is onderdeel van TNT N.V. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl