Ingezonden persbericht


Groots welkom voor Sinterklaas in Schiedam

Sinterklaas heeft in Schiedam voet gezet op Nederlandse bodem. Op zaterdag 14 november werd de goedheiligman door vele duizenden kinderen welkom geheten. In de vroege ochtend was er nog twijfel of de intocht van de Sint wel volgens schema zou verlopen, want het woei en regende erg hard. Gelukkig klaarde het weer nog net op tijd op, zodat Sinterklaas vergezeld door zijn Pieten met Pakjesboot 12 een zonnig Schiedam kon binnenvaren. Burgemeester Verver-Aartsen verwelkomde de Sint om 12.21 uur in haar stad samen met naar schatting 40 à 50 duizend Schiedammers en bezoekers.

De intocht, die leidde door een groot deel van het historische stadscentrum, was bijna anderhalf uur lang rechtstreeks te zien op Nederland 1 en 3. De kijkers konden daar ook zien, dat Sinterklaas halverwege de intocht plotseling ontbrak. Hij was, zonder dat hij daarvan wist, onder leiding van Zielepiet op weg terug naar Spanje.

Uiteindelijk kwam alles toch nog goed, omdat Sinterklaas zelf het roer van zijn speciale Sinterklaasfluisterboot in handen nam en weer koers zette naar de rest van het gezelschap. Op het Stadserf was voor Sinterklaas en zijn gevolg een groot podium opgesteld, waar hij werd toegezongen door duizenden kinderen. De goedheiligman maakte de indruk erg veel zin te hebben in zijn verblijf in Nederland: "Het is zover. Vanavond mogen jullie allemaal je schoen zetten!", vertrouwde hij de menigte toe. De Hoofdpiet voegde daar nog aan toe: "Dit was één van de leukste intochten. Alles kwam samen: de zon, heel veel lieve kinderen, een prachtige stad en een leuke burgemeester".

SintstadSchiedam.nl
Sinterklaas heeft tijdens zijn verblijf in Nederland een echt paleis in Schiedam. Tot en met 5 december werkt hij vanuit het tot Sinterklaaspaleis omgetoverde Stedelijk Museum Schiedam op de Hoogstraat, waar kinderen met de Sint op de foto kunnen en waar nog veel meer te beleven valt. Ook de rest van het centrum van Schiedam staat de komende weken in het teken van Sinterklaas. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op de website www.sintstadschiedam.nl.


Noot voor redacties
|                                                                         |
|Noot voor de redactie (