Politie Zeeland


---


O-3415-2009 Hennepkwekerij aangetroffen in woning in Goes
Door de politie werd donderdagmiddag in een woning aan de Grote Kade in Goes een hennepkwekerij aangetroffen.
De kwekerij bestond uit 18 planten en apparatuur. Ook werd nog een zak aangetroffen met daarin gedroogde henneptoppen met een totaal gewicht van 2726 gram. Alles is in beslag genomen.
De kwekerij werd aangetroffen nadat de politie daar ter plaatse kwam naar aanleiding van een melding dat twee mannen bezig waren in te breken in de woning. Bij de woning werd een 54-jarige man uit de gemeente Borsele aangetroffen en aangehouden. 's Avonds werd ook nog een 49-jarige man uit Yerseke in zijn woonplaats aangehouden. Beide mannen zijn overgebracht naar Torentijd. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

O-3416-2009 Jassen gestolen, Tholen
Uit een gebouw aan de Zoekweg in Tholen werden vrijdag tussen 23.30 en middernacht ongeveer 15 jassen met inhoud gestolen.
De jassen waren van personen die op dat moment in het gebouw aanwezig waren. Op het terrein behorend bij het gebouw, werden later in de bosjes allerlei spullen uit de jaszakken teruggevonden. Van de jassen zijn geen waarden bekend.

Z-3417-2009 Jeugdige automobilist aangehouden, Terneuzen
Zaterdag omstreeks 01.00 uur werd in de Rozenstraat in Terneuzen een 17-jarige Terneuzenaar aangehouden.
Aanleiding hiervoor was het volgende. Door bikers werd op de Herengracht een alcoholcontrole gehouden. Een automobilist, naar later bleek de 17-jarige, negeerde hun stopteken en reed snel weg. Aan de hand van het kenteken kon de eigenares van de auto worden getraceerd. Bij haar woning aangekomen trof de politie de eigenares van de auto, de 17-jarige bestuurder en een inzittende aan. De 17-jarige werd aangehouden. Hij verklaarde dat hij de eigenares van de auto naar huis had gebracht omdat zij zelf alcohol had gedronken en daarom niet meer wilde rijden. Tegen de jongeman werd proces-verbaal opgemaakt vanwege het rijden zonder rijbewijs en het negeren van een stopteken.