Ingezonden persbericht



Speciale jubileumvoorstelling van het Limburgs Kerstcircus:
Het enige echte Kerstcircus van Limburg!

Het Limburgs Kerstcircus viert zijn 5 jarig bestaan met een speciaal, spectaculair programma. De absolute wereldtop verzamelt zich in Zuid - Limburg voor een unieke eenmalige productie: "Christmas Celebration". De cast van het Limburgs Kerstcircus bestaat louter uit prijswinnaars van alle beroemde circusfestivals in de wereld en telt alleen maar hoogtepunten. Vanaf 22 december tot en met 3 januari is het Limburgs Kerstcircus te zien in Sittard - Geleen aan de Haspelsestraat.

Het 5 jarig bestaan viert het Limburgs Kerstcircus o.a. met de beste vliegende trapezegroep van de wereld: The Flying Costa. Deze jonge Braziliaanse artiesten laten ongekende stunts zien in het luchtruim en zorgen voor huiveringwekkende momenten. Helemaal wanneer Arnaldo Costa de beroemde drievoudige salto vlekkeloos uitvoert. De producenten van het Limburgs Kerstcircus zijn er dan ook bijzonder trots op om deze act te kunnen presenteren in het speciale jubileumprogramma.

Uit Frankrijk komt Frederic Jidinis met een geweldige magic show. Hij laat zich begeleiden door een groot ballet en presenteert spectaculaire illusies. Hij is met geen enkele andere illusionist te vergelijken en dat is zijn grote kracht. Deze spetterende show was de afgelopen maanden in Japan te zien en zal speciaal voor het Limburgs Kerstcircus naar Zuid - Limburg afreizen.

Rodion en Yulyia beschikken over een ongekende lichaamsbeheersing. In a Passion of Love weet Rodion zichzelf op te vouwen in een glazen kist van slechts 50 cm doorsnede, een ongekende prestatie.

Opzwepende muziek en een brandende limbostok zijn de ingrediënten van Magic Mombassa. Een vurig en ritmisch spektakel waarbij het hooggeëerd publiek bijna zelf mee wil gaan doen.

Dieren en het circus zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en het Limburgs Kerstcircus hecht veel waarde om diervriendelijke dierennummers te presenteren. Uit de stallen van het beroemde Zwitserse Medrano komt een prachtige dressuur met kamelen, lama's en ezels. Zelfs een buffel maakt zijn opwachting in de circuspiste van het Limburgs Kerstcircus.

Een unieke zwart - wit combinatie, zo noemen ze zichzelf. Het Nederlands - Keniaans duo Mussa zorgt voor een unieke trapeze act aan de zogenaamde Washington trapeze in bijzondere choreografie. Moeiteloos wisselen zij van positie en hebben samen een geweldige luchtact ontwikkeld.

Vanuit het Russisch Staatscircus komt Anton Tarbeev. Hij heeft een geweldige act ontwikkeld op het aloude diabolo spel. Met een ongekende snelheid en hoogte weet hij zelfs te jongleren met 3 diabolo's tegelijk.

Het Limburgs Kerstcircus heeft in 4 jaar tijd vele beroemde clowns in het programma laten zien. Vorig jaar nog de zilveren clown winnaar van het festival van Monte Carlo Andrei Jigalov en dit jaar is deze eer weggelegd voor het Italiaanse duo I Baccala. Deze clowns zorgen voor hilarische komedie en weten zelfs een trapeze act te presenteren met dolkomische situaties. Terecht is dit duo op het beroemde festival Demain in Parijs onderscheiden door het beroemde Cirque du Soleil.

In een moderne choreografie presenteert de charmante Katharina Merkevitch haar antipode nummer. Niet met klassieke rekwisieten, maar slechts met een aantal doeken kan zij verbazingwekkend goed jongleren.

Het Limburgs Kerstcircus heeft een huiveringwekkend slot. De Danny Varanne Motor Riders zorgen voor een ongekend spektakel in de Globe of Death, een stalen bol van slechts 4 meter, waarin de motorrijders ongekende stunts uithalen. Niet geheel zonder risico wanneer zelfs een jonge dame in het midden van de Globe gaat staan. Sensatie en spanning dus met de Danny Varanna Motor Riders.

Het Limburgs Kerstcircus is in 5 jaar uitgegroeid tot het familie evenement van Zuid Limburg en ver daarbuiten. Het prachtig gedecoreerd en verwarmde tentencomplex staat vanaf 22 december opgebouwd aan de Haspelsestraat in Sittard - Geleen. Voor reserveringen kunt u bellen met de Ticket - Infolijn: 06 - 51 24 00 96 of direct online via www.limburgskerstcircus.nl