Culturalis Koorfestival 2009 in de Haagse binnenstad


Een muzikale wandeling door de Residentie

DEN HAAG, 20091105 -- Het Culturalis Koorfestival biedt op 14 en 15 november een gevarieerd programma voor de koor- en muziekliefhebber. Op zaterdag is er een koorwandeling met gratis concerten op verschillende locaties in de Haagse binnenstad. 's Avonds is er een uitvoering van Die Legende von der heiligen Elisabeth in de Grote Kerk met COV Scheveningen. Voor wie niet alleen wil kijken en luisteren, is er zondag een scratch in de Grote Kerk en een masterclass Koordirectie in het Culturalis Theater.

Zaterdag 14 november
Van 12.00 - 17.00 uur zijn er op zeven locaties in de Haagse binnenstad bijzondere uitvoeringen van Haagse koren. Er is onder andere een opzwepende vocale tango in De Passage, koor met digitale begeleiding in de Grote Kerk, een spreekkoor in het Stadsklooster en een meezingworkshop Black Gospel in het Nutshuis. Tijdens de wandeling zet Culturalis een speciale Koorfestival Tuk Tuk in, waarmee bezoekers zich gratis kunnen laten rijden naar een van de koorlocaties. Centrale opstapplaats voor deze Tuk Tuk is de Grote Kerk. Het Gilde Den Haag organiseert daarnaast twee gratis themawandelingen met ervaren gidsen die minimaal twee koorlocaties aandoen. 's Avonds om 20.00 uur voert COV Scheveningen samen met vier andere koren en solisten Die Legende von der heiligen Elisabeth uit in de Grote Kerk, onder leiding van Jos Vranken jr.

Zondag 15 november
Zondag staat in het teken van de scratch waar wel 500 zangers aan mee kunnen doen. Tijdens de scratch studeren de deelnemers in één dag het Requiem van Fauré en andere Franse stukken in. Om 20.00 uur is de uitvoering van het scratchconcert in de Grote Kerk, onder leiding van Martin van der Brugge. In het Culturalis Theater is om 11.00 uur de masterclass Koordirectie voor dirigenten van Haagse koren, onder leiding van Jos Vranken jr.

Kaartverkoop en informatie
Kaarten zijn verkrijgbaar bij Culturalis aan de Riviervismarkt 5, van maandag t/m vrijdag tussen 14.00 - 17.00 uur. Ga voor meer informatie over programma en deelname naar www.culturalis.nl of neem contact op met projectleider Danny Nooteboom via 070 - 302 58 80. Een inschrijfformulier voor de scratch is beschikbaar via www.culturalis.nl of via www.singalongevents.nl.

Culturalis heeft als kerntaken scouten, faciliteren, begeleiden, presenteren en promoten. Voor het Koorfestival betekent dit: het zoeken en begeleiden van geschikte koren en koorzangers, het bieden van een podium en financiële ondersteuning en het presenteren en promoten van Haagse koren.

Culturalis





Ingezonden persbericht