Prijsuitreiking journalist voor de vrede 2009 in Amsterdam


LET OP: Embargo tot 14 november 16:00 uur

AMSTERDAM, 20091113 -- Op zaterdag 14 nov. 2009 zal om 16.15 uur de ereprijs Journalist voor de vrede 2009 worden uitgereikt in Amsterdam tijdens de jubileumviering van het Humanistisch vredesberaad.

-Door het publiek voorgedragen waren: Kees Driehuis (eindredacteur Zembla) , Gie Goris (eindredacteur MO.be, journalist) , Antoinette de Jong (o.a. NRC, VPRO) , Minka Nijhuis (o.a. Trouw, NOS) , Linda Polman (Crisis Karavaan) , Huub Jaspers (journalist voor ARGOS).

-Bert Wagendorp (VK) en Rik Delhaas (VPRO e.a), zijn op eigen verzoek van de lijst verwijderd.

-Allen werden door het publiek voorgedragen via website of telefoon. - Een jury bestaande uit kaderleden van het Humanistisch Vredesberaad en eerder gelauwerde journalisten heeft uit deze kandidaten een keuze gemaakt.

-De jury heeft besloten Minka Nijhuis de ereprijs toe te kennen.

-aan de wisselprijs is geen geldbedrag verbonden

-Volgens het Humanistisch Vredesberaad zal op de oorkonde staan:

-"Het werk van Minka Nijhuis is een zeer belangrijke aanvulling op de gebruikelijke journalistiek en draagt bij aan een cultuur van vrede en rechtvaardigheid"

-Op deze middag zal Kees Schuyt een presentatie geven over vrede en onvrede, zijn naoorlogse idealen verwerkelijkt?

-Ook zal het boek van Paul Breekveldt worden uitgereikt aan Lodewijk de Waal (voorzitter van de Humanistische Alliantie) .
Meer informatie

* Het Humanistisch Vredesberaad heeft de ereprijs in het leven geroepen in 2003. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan diegene die zich door onderwerpkeuze, stijl, waarheidsvinding en onderzoek onderscheidt in het Nederlandse taalgebied en zodoende een bijdrage levert aan een cultuur van vrede en rechtvaardigheid. Eerder werd de prijs toegekend aan Stan van Houcke, Anja Meulenbelt, Mohammed Benzakour en Ramsey Nasr, Koert Lindijer en Arnold Karskens.

Humanistisch Vredesberaad





Ingezonden persbericht