Ingezonden persbericht


Brabantse maakbedrijven in de spotlights!

De Kamer van Koophandel Brabant laat zien waar Brabanders trots op mogen zijn in de nieuwe Fides tv-productie: Van Brabantse Bodem

"De economische recessie treft bedrijven in Brabant harder dan in andere delen van Nederland. Dat wordt opnieuw bevestigd door de twee Kamers van Koophandel in Brabant, die een enquête hielden onder honderden bedrijven. De economische recessie slaat in Brabant het hardste toe in de sectoren industrie, logistiek en transport, groothandel en horeca." Bron K.v.k.

Verontrustende berichten waarbij de woorden Credit Crisis veelvuldig te pas en te onpas worden toegepast. Het in mei 2008 opgerichte productiehuis ' Fides Videoproducties' vindt het tijd voor een positief geluid. Het Brabantse land is verantwoordelijk voor de vervaardiging van de meest uiteenlopende nationale en internationale producten. Familiebedrijven die generatie op generatie garant staan voor kwaliteit en nieuwkomers die met innovatieve ideeën de gaten in de markt dichten.

In de tv-productie 'Van Brabantse Bodem' zien we een productielijn van een Brabants maakbedrijf. In vijf minuten zien we hoe de vervaardiging van een product tot stand komt. Wist u bijvoorbeeld dat Bakx Foods inmiddels 35% van de satémarkt bezit, Bata Industrials Europe uit Best wereldwijd veiligheidschoenen verkoopt of dat u dagelijks petflessen van Pet Power uit Etten-Leur in handen heeft als u frisdrank drinkt of wanneer u met sauzen en specerijen aan de slag gaat?

In tien afleveringen van tien minuten komen maar liefst twintig Brabantse maakbedrijven aan bod waarin de meest uitlopende producten de revue passeren en waar menig kijker zal reageren: He! Wordt dat hier in Brabant gemaakt?

Kamer van Koophandel
Het initiatief van Fides Videoproducties wordt gesteund door de Kamer van Koophandel Brabant. Naast een financiële sponsoring hebben zij actief met de producenten meegedacht in de zoektocht naar Brabantse maakbedrijven.

Omroep: Brabant10
Uitzendperiode
14 november tot 16 januari
Zaterdag 19.00 - tot zondag 19.00 het programma wordt ieder uur herhaald.




Ingezonden persbericht